Site icon Ampie's Broadcasting Corporation

VS schenkt 38.880 Pfizer vaccins aan Suriname

De goede dilpomatieke samenwerking tussen de Republiek Suriname en de Verenigde Staten van Amerika heeft tijdens de overhandiging van 38.880 Pfizer covid-19 vaccins meer gestalte gekregen. Tijdens de symbolische overhandiging van vaccins hebben de verschillende autoriteiten benadrukt dat de strijd tegen covid-19 verder aangevochten moet worden.

Minister Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking liet weten dat deze mooie momenten een teken is van de goede betrekking tussen beide landen. Volgens Ramdin zijn landen bereid andere landen te helpen als er goede relaties zijn. Dit is een van de beleids aspecten die de regering Santokhi- Brunswijk als essentieel stelt om goede buitenlandse betrekkingen te hebben. Dit maakt dat de internationale gemeenschap altijd klaar zal staan om hulp te bieden. Daarom is de regering de Verenigde Staten van Amerkia erkentelijk voor hun steun aan de volksgezondheid van Suriname. Vanaf het begin van de covid-19 pandemie is de VS een partner geweest gaf Ramdin aan. Daarom is de staat Suriname de regering van de Verenigde Staten van Amerika erkentelijk voor deze geste.

De Amerikaanse ambassadeur in Suriname Robert J Faucher vondt het een waar genoegen om deel te zijn van een activiteit die een duidelijke uitting gaf van de sterke realtie tussen de Verenigde Staten van Amerika en de Republiek Suriname. De hoogste Amerikaanse vertegenwoordiger in Suriname bedankte alle actoren die hun schouders onder het werk hebben gezet om de donatie tot een succes te maken. Faucher merkte op de zijn land altijd bereid is samen te werken met Suriname en andere landen om de wereld gezondheid te verbeteren en toekomstige pandemieen aan te vechten.

Met de donatie van meer dan 38.000 covid-19 vaccins wordt de wil om samen te werken, om de gemeenschappen van beide landen te beschermen, onderstreept. Sinds de pandemie is de VS een betrouwbare partner in de strijd, in totaal heeft de VS 366.000 covid-19 vanices gedoneerd Naast vaccins heeft VS volgens Faucher ook de nodige medische materiaal en training geboden om covid-19 te elimineren. In geld uitgedruk is er in totaal 1 miljoen usd dollar gedoneerd aan Suriname. De Amerikaanse ambassadeur blikt tevreden op het feit hoe het ministerie van volksgezondheid ervoor heeft gezorgd dat Suriname werd voorzien van de vaccins en de nodige materiaal om deze ziekte aan te vechten. Daarom twijfelt hij er niet aan dat deze vaccins ook iedereen zal bereiken die het nodig hebben.

Radjes Ori waarnemed directeur van het Bureau Openbare Gezondheidszorg,BOG is ingenomen met de donatie. Voor het BOG betekend dit dat ze een van hun primaire taken weer kunnen op pakken. Het instituut zat een tijdje zonder vaccins wat maakte dat ze de gemeenschap niet konden voorzien van de nodige bescherming tegen COVID 19. Ori benadrukte dat vele onderzoekingen hebben uitgewezen dat de vaccins levens hebben gered in de wereld, ook in Suriname heeft dit haar nut bewezen. In Europa zijn er 1.4 miljoen levens gered, het ziek worden met dood tot gevolgd wordt ook hierdoor verholpen. Ori roept de samenleving op om flink gebruik te maken van de kans om zich te beschermen tegen Covid-19.

De maand van februari is een belangrijke medische samenwerkings maand tussen de VS en Suriname, bevestigde Amar Ramdhin de minister van Volksgezondheid. Met het oog missie op vershillende plekken in Suriname, en overhandiging van de vaccins en andere medische activiteiten wordt het belang van goede partnerschap aangeduid.

De volksgezondheid topman man legde uit dat de donatie tot stand kwam nadat er gesprekken gevoerd werden met gezondheidsautoriteiten van de VS. Toen werd nadrukkelijk aangeven dat Suriname vaccins nodig heeft om haar volk te beschermen tegen covid-19. Het ministerie heeft uit onderzoek en cijfers in de afgelopen jaren opgemerkt dat de covid-19 vaccins een belangrijk middel is in de strijd tegen covid-19. Hij bedankte de regering van de Vereingde Staten van Amerkia voor de structurele samenwerking en dat ze getoond hebben een betrouwbare bondgenoot te zijn voor Suriname in de strijd tegen covid-19.

Exit mobile version