image1
Arrestatie beveiliger vp heeft geen invloed op regeringszaken
donderdag 14 oktober 2021 14:36

De arrestatie van een beveiliger van de vice-president moet niet in verband gebracht worden met het annuleren van de Raad van Ministersvergadering, gisteren. Dit zegt woorvoerder van de vp, Humphrey Dundas.

Volgens hem zijn er bijzondere omstandigheden geweest die hij niet bij naam wenst te noemen, waarom de vp de RvM heeft afgelast. De vp en de ABOP/PL ministers waren ook afwezig bij de Regeringsraadvergadering.

Minister Albert Ramdin, vice-voorzitter van de RvM, zegt dat de communicatie beter geweest had moeten zijn waarom de vergadering niet is doorgegaan en waarom de ABOP en PL de Regeringsraadvergadering niet hebben bijgewoond.

ABOP-topper Marinus Bee, zegt dat burgers zich geen zorgen hoeven te maken over de samenwerking in coalitieverband. 'In alle samenwerkingen zijn er zaken die nader besproken moeten worden. Dat is heel normaal', zegt Bee.

Hij beschouwt zich als buitenbeentje als het gaat om interne regeringsaangelegenheden. Daarom wenst hij niet in te gaan op het besluit van vicepresident Brunswijk om de RvM te cancelen. Ook vindt hij het prematuur om te reageren op het besluit van ABOP en PL ministers, om niet naar de regeringsraadvergadering te gaan.

Bee zegt dat er vandaag een bespreking is tussen president en vice-president.

 

ABC Nieuws

Written on 24 juni 2022, 14.34
In het IMF programma is herschikking van de schulden één van de prioriteiten. Er is met de Parisclub overeenstemming bereikt over de herschikking van de schulden. In de Parisclub zitten Nederland, Italie, Franlrijk, Zweden en Israle. De totale lening bedraggt US$ 100 miljoen.
Written on 24 juni 2022, 14.32
Op 23 juni 2022 heeft het Bilateraal Drugsoverleg tussen Suriname en Nederland plaatsgevonden. De Surinaamse delegatie werd voorgezeten door het Openbaar Ministerie en bestond verder ook uit vertegenwoordigers van het Korps Politie Suriname, NV Luchthavenbeheer, het Justitieel Interventie Team, de...
Written on 24 juni 2022, 14.30
Indien de regering dat beleid zou voeren zoals beloofd door president Santokhi bij het begin van zijn termijn, dan zou er geen grote onvrede heersen onder grote delen van de samenleving. Dit stelt parlementariër Edward Belfort, die als dissident binnen regeringspartij ABOP uit de genade is. Belfort...
Written on 24 juni 2022, 14.27
Door de enorme schulden waarmee de regering opgezadeld werd moest zij op zoek naar herschikking van de schulden. Dit zei president Santokhi gisteren in DNA. Over het invoeren van BTW zei de president dat het nu niet raadzaam is om deze per 1 juli uit te voeren. De ingangsdatum is nu gesteld op 1...
Written on 24 juni 2022, 14.23
De acties bij het Diakonessenhuis en het Sint Vincentius Ziekenhuis, die dinsdag waren begonnen, zijn beëindigd. Het werk was neergelegd omdat het personeel van deze particuliere ziekenhuizen ook 17 procent loonsverhoging wilden, zoals de overheid heeft toegekend aan het personeel van...


Online Guests

We hebben 156 gasten online

Poll

Voor toegang tot steeds meer plekken/ activiteiten wordt volledige vaccinatie vereist