image1
Benoeming Leo Brunswijk terugdraaien, zegt de NPS
vrijdag 21 mei 2021 14:39

ruslGregory Rusland, voorzitter van de NPS, eist dat de recente benoeming van Leo Brunswijk bij de EBS wordt teruggedraaid. In een brief aan de coalitietop schrijft hij dat zijn partij deze benoeming niet goedkeurt. Daarom dient deze zo spoedig mogelijk teruggedraaid te worden. Het is de eerste keer dat coalitiepartij NPS expliciet eist dat een maatregel van de overige partners wordt teruggedraaid.

Ruth Wijdenbosch, prominente NPS-er, zegt dat dit standpunt allang leeft bij de partij. Ook zijn de signalen eerder gegeven.

De RvC-benoemingen sinds het aantreden van de regering concentreren zich op familie en vrienden. Dat vindt Angelique del Castilho, voorzitter van DA’91. Zij zegt dat de benoemingen zich niet zozeer concentreren op deskundigheid. Leo Brunswijk is lid van de RvC van de EBS en sinds kort ook directielid. Dit is in strijd met elke vorm van goed bestuur, zegt del Castilho.

En nauwelijks is de schok van de benoeming van Leo Brunswijk bij de EBS voorbij, als nog een benoeming van deze persoon boven water komt. Brunswijk is per 1 maart 2021 benoemd tot voorzitter van het stichtingsbestuur bij Herkeuringen Motorrij- en voertuigen Suriname (SHMS), namens het ministerie van Justitie en Politie. De beschikking is van 26 februari 2021 en werd ondertekent door minister Kenneth Amoksi.

Brunswijk krijgt hiervoor een maandelijkse vergoeding van SRD 1250,- . Het bestuur is benoemd voor de duur van drie jaar, te rekenen van 1 maart 2021 tot 1 maart 2024. De voorzitter van de Raad van Toezicht in deze stichting is Clifton Lienga, die tevens RVC-lid is bij de EBS.

Brunswijk was eerder reeds voorzitter van deze stichting, die ontbonden werd door toenmalig minister van Juspol, Jennifer van Dijk-Silos. Er werd onderzoek gedaan naar financiële handelingen. Uiteindelijk werd een compleet nieuwe stichting opgericht, waarin Brunswijk nu benoemd is door de huidige regering. Pogingen om een reactie te krijgen van Amoksi, bleven onbeantwoord.

 

ABC Nieuws

Written on 24 juni 2022, 14.34
In het IMF programma is herschikking van de schulden één van de prioriteiten. Er is met de Parisclub overeenstemming bereikt over de herschikking van de schulden. In de Parisclub zitten Nederland, Italie, Franlrijk, Zweden en Israle. De totale lening bedraggt US$ 100 miljoen.
Written on 24 juni 2022, 14.32
Op 23 juni 2022 heeft het Bilateraal Drugsoverleg tussen Suriname en Nederland plaatsgevonden. De Surinaamse delegatie werd voorgezeten door het Openbaar Ministerie en bestond verder ook uit vertegenwoordigers van het Korps Politie Suriname, NV Luchthavenbeheer, het Justitieel Interventie Team, de...
Written on 24 juni 2022, 14.30
Indien de regering dat beleid zou voeren zoals beloofd door president Santokhi bij het begin van zijn termijn, dan zou er geen grote onvrede heersen onder grote delen van de samenleving. Dit stelt parlementariër Edward Belfort, die als dissident binnen regeringspartij ABOP uit de genade is. Belfort...
Written on 24 juni 2022, 14.27
Door de enorme schulden waarmee de regering opgezadeld werd moest zij op zoek naar herschikking van de schulden. Dit zei president Santokhi gisteren in DNA. Over het invoeren van BTW zei de president dat het nu niet raadzaam is om deze per 1 juli uit te voeren. De ingangsdatum is nu gesteld op 1...
Written on 24 juni 2022, 14.23
De acties bij het Diakonessenhuis en het Sint Vincentius Ziekenhuis, die dinsdag waren begonnen, zijn beëindigd. Het werk was neergelegd omdat het personeel van deze particuliere ziekenhuizen ook 17 procent loonsverhoging wilden, zoals de overheid heeft toegekend aan het personeel van...


Online Guests

We hebben 441 gasten online

Poll

Voor toegang tot steeds meer plekken/ activiteiten wordt volledige vaccinatie vereist