image1
Mannenmodeweek in Parijs: zie hier de highlights

De mannenmodeweek in Parijs is ten einde. Of hoe de Fransen het zeggen: c’est fini! Gelukkig hebben we de aantekeningen van de aanwezige Vogue-editors en de foto’s nog. Van Casablanca’s showpaarden tot modellen van Givenchy die over water liepen: dit zijn de meest spraakmakende momenten van de mannenmodeweek lente/zomer 2023.

De lente/zomer 2023 mannenmodeshow van Dior was een eerbetoon aan de overleden schilder Duncan Grant. Hij was een gevierd lid van de Bloomsbury Group in Londen, een collectief van schrijvers, intellectuelen en kunstenaars uit het begin van de 20e eeuw. Ontwerper Kim Jones gebruikt dit collectief vaker als inspiratie. De modellen liepen over een set geïnspireerd op zowel de tuin van Christian Dior in Normandië als het huis van Duncan Grant in Sussex.

Cowgirls en cowboys: de show van Casablanca was voor jullie. De oogverblindende show van Casablanca viel op door zijn hoogst ongebruikelijke decor. Er liepen namelijk paarden rond. Hoewel de paarden on set weinig aandacht schonken aan de kleding, is de gehele collectie een must-see (voor de mens dan). Na deze show weten we het zeker: Western mode is geen trend meer, maar een lifestyle die een stempel heeft gedrukt in de mode.

De nieuwste kleurrijke herenmodecollectie ter ere van de overleden ontwerper Virgil Abloh werd op spectaculaire wijze getoond. Louis Vuitton bracht donderdag de beroemde Marching 100 band van Florida naar het hart van het Louvre. Virgil, lang leve Virgil, zei rapper Kendrick Lamar, zittend naast model Naomi Campbell op een knalgele startbaan. Het decor was speels en kinderlijk; volgens velen precies hoe Virgil het zou willen. Te weten: een opgeblazen speelgoed racebaan met fontein in het midden.

Voor de eerste grote collectie van het mannenmodeseizoen van de Parijse modeweek liepen de modellen van Givenchy over water. Een reusachtig bassin gevuld met water en schuimende mist sierde de binnenplaats van de Ecole Militaire. De vloeibare runway werd versierd door modellen in de nieuwe collectie – veelal met ontbloot bovenlijf en in waterdichte schoenen.

Zondagavond was Celine’s lente/zomer ready-to-wear collectie te zien (en hoe!). De show is er een voor in de boeken. ‘Net een rockshow’, schreef iemand mee in de livestream die te volgen was via YouTube. De langbenige en langharige modellen marcheerden over de brede catwalk met de uitstraling van een rockster  – zonnebrillen op en handen in de zakken. Celine ontwerper Hedi Slimane koos voor een zomercollectie doordrenkt met een androgyne rockgeest à la David Bowie en Prince. Dit markeerde de terugkeer van het Franse label naar de mannenmodeshows én sloot de mannenmodeweek in Parijs af.

https://www.vogue.nl/fashion

 

Showbizz

De woordvoerder noemde het bericht, dat naar buiten werd gebracht door de Australische showbizzsite PopTopic, in een verklaring tegenover NBC News ’verzonnen’. PopTopic had op basis van een anonieme bron, die een insider in Hollywood zou zijn, gemeld dat Disney Depp 301 miljoen dollar had geboden voor...

Fashion News

De mannenmodeweek in Parijs is ten einde. Of hoe de Fransen het zeggen: c’est fini! Gelukkig hebben we de aantekeningen van de aanwezige Vogue-editors en de foto’s nog. Van Casablanca’s showpaarden tot modellen van Givenchy die over water liepen: dit zijn de meest spraakmakende momenten van de...#1 101jamz

 

Online Guests

We hebben 8266 gasten online

Poll

Voor toegang tot steeds meer plekken/ activiteiten wordt volledige vaccinatie vereist
 

Pic of the week

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Meghan & Harry