image1
Waarom zijn we plotseling weer helemaal in de ban van Uggs?

Samen met crop-tops, ultralage jeans en met bling bling versierde, nou ja, alles, zijn Uggs een trend uit de begin jaren 2000 waarvan de meesten blij waren om die achter de rug te hebben. Totdat ze plotseling weer overal waren - aan de voeten van Dua Lipa, Irina Shayk, Kendall Jenner en zelfs Cher, die onlangs is aangekondigd als het gezicht van Ugg's nieuwe lente/zomer 2022-campagne.

In tegenstelling tot andere Y2k-revivalmerken als Hello Kitty en Juicy Couture, is het geen extravagante nieuwe samenwerking of ontwerprevisie waardoor de modewereld dit jaar naar Uggs grijpt. Ja, Molly Goddard x Ugg flatforms stonden vorig jaar hun verdiende tijd in de schijnwerpers, en hedendaagse kunstliefhebbers tellen de dagen af totdat ze de Tschabalala Self-stijl Uggs (die op 1 maart worden uitgebracht) kunnen bemachtigen, maar merkwaardig genoeg zijn het de klassieke kastanjebootie van weleer die we vooral voorbij zien komen - en we zijn er niet boos om.

Oorspronkelijk gedragen door Australische surfers in de jaren zestig voordat het de favoriete schoen van Young Hollywood werd in het begin van de jaren negentig, is de Ugg een van de meest besproken love-it-or-hate-it-schoenen in de recente geschiedenis. Maar in tegenstelling tot zijn talrijke 'lelijke' schoenenbroers en -zussen (Crocs, Yeezy's et al), wordt het niet op een 'coole' manier gedragen, noch om een ​​groot stijlstatement te maken.

De heropleving kan niet eens simpelweg worden toegeschreven aan nostalgie naar alles wat met Y2K te maken heeft, een van de grootste trends die uit het SS22-seizoen naar voren kwam. Als er iets is, zouden we liever de herinneringen verstoppen van onze gescheurde denim minirok met kniehoge Uggs (waarvan de bovenkant naar beneden gerold, uiteraard).

Nee, het gaat zeker niet om ‘mode’ in die zin. Deze nieuw ontdekte obsessie met Uggs heeft in feite alles te maken met comfort - en meer specifiek, de uitdaging in het voortdurend te horen krijgen dat dit de tijd is dat we 'naar buiten moeten' en ons 'moeten aankleden'. We hebben nog steeds moeite om onszelf weg te slepen van de comfortabele loungewear en pluizige pantoffels die ons de afgelopen twee jaar veilig en gezellig thuis hebben gehouden.

Natuurlijk is het aantrekkelijk om qua kleding volledig uit te pakken, aangezien we daar een langere tijd van alleen maar konden dromen - niets kan je zo fantastisch laten voelen als een geweldige feestjurk en torenhoge hakken. Maar de rest van de tijd? Nu thuiswerken de laidback, relaxte look heeft gekregen die we dagelijks kunnen nastreven, zijn we niet van plan om dat snel op te geven. En dit blijkt ook bij een hoop off-duty modellen en stijliconen, die de laatste tijd hun favoriete schapenvachtlaarzen aan hun voeten trekken om naar buiten te gaan. Kortom: het is duidelijk dat Uggs een essentieel onderdeel van het relaxte uniform zijn.

https://www.elle.com

 

Showbizz

Brad en Lykke Li, wier echte naam Lykke Zachrisson is, werden door omstanders gespot bij het restaurant Mother Wolf dat recent is geopend in Hollywood. Honderd procent zeker dat het Brad en Lykke waren, aldus een bron. Anderen melden dat de twee hun romance goed onder de radar hebben weten te houden...

Fashion News

Samen met crop-tops, ultralage jeans en met bling bling versierde, nou ja, alles, zijn Uggs een trend uit de begin jaren 2000 waarvan de meesten blij waren om die achter de rug te hebben. Totdat ze plotseling weer overal waren - aan de voeten van Dua Lipa, Irina Shayk, Kendall Jenner en zelfs Cher, die...#1 101jamz

 

Online Guests

We hebben 225 gasten online

Poll

Voor toegang tot steeds meer plekken/ activiteiten wordt volledige vaccinatie vereist
 

Pic of the week


entertainmenttonight: Lovers in paris.