image1
Uitspraken Bouterse onacceptabel
woensdag 02 december 2020 14:44

amDe uitspraken gedaan door ex-legerleider tevens ex-president Bouterse, om de macht over te nemen middels wapens zijn vrij ernstig. Minister Kenneth Amoksi van Justitie & Politie vraagt de samenleving kalm maar ook alert te blijven. Amoksi zal afstemmen met de president om na te gaan welke stappen ondernomen zullen worden.

Minister Bronto Somohardjo van Binnenlandse Zaken vindt het jammer dat de ex-president van Suriname zich a-nationalistisch opstelt.

Abop parlementarier Edward Belfort is van mening dat Bouterse volgens de grondwet vervolgd zou moeten worden voor deze uitspraken.

De Surinaamse gemeenschap in Nederland is bijzonder geschokt door deze onbesuisde mededeling, zegt advocaat Gerard Spong.

Activist Amanda Sheombar is erg geschokt door de bedreigingen. Dat zei ze vanmorgen in Abc Actueel.

Dit kunnen wij niet accepteren. De justitiële autoriteiten moeten een onderzoek instellen. Dat vindt criticus Ruben Ravenberg.

 

ABC Nieuws

Written on 18 januari 2021, 14.51
Het is een democratisch recht van burgers om te demonstreren.Maar volgens minister Krishna Mathoera is er geen reden om te demonstreren tegen de regering. De regering is heel hard bezig om puin van de vorige regering op te ruimen.
Written on 18 januari 2021, 14.44
De vorige week aangenomen belastingwetten, met name de omzetbelasting, zullen niet leiden tot prijsverhoging van de eerste levensbehoeften. Bij de voorbereiding van de wetten heeft de Balastingdienst Suriname een aantal berekeningen uitgevoerd. Ismael Kalaykhan, directeur van de Belastingdienst...
Written on 18 januari 2021, 14.42
President Chan Santokhi heeft vaak aangehaald dat de regering bezig is met het aantrekken van ‘fresh capital’ ook wel goedkoop kapitaal genoemd.In het ABC Radioprogramma ‘Welingelichte Kringen’ heeft de president meer uitleg gegeven wat bedoeld wordt met fresh capital. Het gaat om het aantrekken van...
Written on 18 januari 2021, 14.40
Het afgelopen weekeind hebben Surinaamse en Amerikaanse militairen een gezamenlijke oefening gehouden voor de kust. Vorige week was de hoogste militaire leider van het Amerikaanse Southern Command, admiraal Craig Faller op bezoek in Suriname. Volgens minister Krishna Mathoera van Defensie, is naar...
Written on 18 januari 2021, 14.38
Vandaag heeft de oplevering plaats gehad van een deel van de bovenverdieping van de Kennedy Stichting. Enkele maanden terug was die totaal verwoest door hevige rukwinden. Met dank aan de samenleving en in het bijzonder de Kirpalani Foundation is dit deel van het gebouw gefinancierd. Directeur van de...


Online Guests

We hebben 79 gasten online

Poll

Zouden op de IC's jongere Corona-patienten voorrang moeten krijgen op 60+ patienten?