image1
SLM niet redden ten koste van alles, zegt minister Albert Jubithana
vrijdag 20 november 2020 14:39

jubVolgens ingewijden in de luchtvaartbranche is de schuldpositie van de SLM ook te wijten aan oneerlijke concurrentie. Uit cijfers van NV Luchthavenbeheer blijkt dat de Nederlandse vliegmaatschappij KLM in 2019 een marktaandeel had van meer dan 70 procent had op de Mid-Atlantische route. Dat was goed voor meer dan 145.000 aankomst- en vertrekvluchten. De SLM bleef steken op een schamele 55.000.

Momenteel wordt de KLM door de Nederlandse overheid gehouden met miljarden noodsteun vanwege de coronacrisis. De vraag is of Suriname ook niet alles eraan zal moeten doen om SLM te behouden. U hoort minister Albert Jubithana van Transport Communicatie en Toerisme.

 

ABC Nieuws

Written on 24 november 2020, 14.38
Minister Marie Levens van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur zegt dat de scholen geen speciale instructies hebben gekregen in verband met Srefidensi, morgen25 november. De gedachte is wel om de dag creatief door te brengen.
Written on 24 november 2020, 14.34
Vanmorgen hebben bewoners van het inheemse dorp Wit Santi een petitie overhandigd aan vice president Ronnie Brunswijk. Hoofdbasja Michael Swedo zei dat de inheemsen reeds lang strijd leveren voor behoud van hun leefwijze. Anno 2020 kennen ze nog steeds het leefgenot niet.
Written on 24 november 2020, 14.31
‘Casa Blanca Suriname’ is de titel van een documentaire over Moengo en de bewoners van het voormalige bauxietstadje. Aan het woord komen de oude- en de nieuwe-Moengonezen; verhalen over de ‘goede oude tijd’, de harde werkelijkheid van nu en de toekomstdromen. Morgen, 25 november is de première van de...
Written on 23 november 2020, 14.34
In de samenleving heerst onrust over het toegenomen aantal passagiers uit Nederland dat zich niet houdt aan de covid- 19 protocollen. Het Outbreak Management Team, onder leiding van Marthelissa Eersel maakt zich daar zorgen over. Zij adviseert om het aantal vluchten en passagiers te verminderen.
Written on 23 november 2020, 14.26
Oud-president Ronald Venetiaan is door president Chan Santokhi gedecoreerd met de hoogste onderscheiding. Dit gebeurde in verband met 45 jaar Srefidensi. Venetiaan is benoemd tot Drager Grootlint in de Ere Orde van de Gele Ster. De oud-president ziet de benoeming als een erkenning voor zijn diensten...


Online Guests

We hebben 63 gasten online

Poll

Zouden op de IC's jongere Corona-patienten voorrang moeten krijgen op 60+ patienten?