image1
Nederland benoemt weer ambassadeur in Suriname
maandag 16 november 2020 14:37

nedvlagNederland heeft weer een ambassadeur in Suriname benoemd. Het is Henk van der Zwan die al sinds september tijdelijk zaakgelastigde in Paramaribo is. De benoeming als ambassadeur is pas definitief als Suriname er goedkeuring aan heeft verleend. Tevens is Henk van der Zwan benoemd tot ambassadeur in de Coöperatieve Republiek Guyana.

Sinds 2017 weigert Suriname de Nederlandse ambassadeur. Dat gebeurde onder president Desi Bouterse. In juli trad de nieuwe president Chan Santokhi aan. Sindsdien zijn de banden aangehaald.

De benoeming is volgens het ministerie van Buitenlandse Zaken in Den Haag een „belangrijke stap in de hernieuwde relatie” tussen beide landen. In dit kader bezoekt Minister Blok van Buitenlandse Zaken op 24 en 25 november Suriname waar hij de viering van 45 jaar onafhankelijkheid zal bijwonen.

 

ABC Nieuws

Written on 23 november 2020, 14.34
In de samenleving heerst onrust over het toegenomen aantal passagiers uit Nederland dat zich niet houdt aan de covid- 19 protocollen. Het Outbreak Management Team, onder leiding van Marthelissa Eersel maakt zich daar zorgen over. Zij adviseert om het aantal vluchten en passagiers te verminderen.
Written on 23 november 2020, 14.26
Oud-president Ronald Venetiaan is door president Chan Santokhi gedecoreerd met de hoogste onderscheiding. Dit gebeurde in verband met 45 jaar Srefidensi. Venetiaan is benoemd tot Drager Grootlint in de Ere Orde van de Gele Ster. De oud-president ziet de benoeming als een erkenning voor zijn diensten...
Written on 23 november 2020, 14.22
De politiek kan de nutsvoorzieningen niet meer subsidiëren. Door plotseling de tarieven te verhogen  zal het volk in financiële problemen komen te verkeren. Dit zegt criticus Ruben Ravenberg. Hij stelt dat met de nutsvoorzieningen geen politiek moet worden bedreven.
Written on 20 november 2020, 14.49
De juiste procedure is gevolgd door de politie bij de aanhouding van ex-vicepresident en NDP oppositie lid Ashwin Adhin. De NDP vindt dat minister Kenneth Amoksi van Justitie & Politie niet de juiste informatie heeft gedeeld in het parlement. Minister Amoksi zegt dat hetgeen gedeeld is met de...
Written on 20 november 2020, 14.46
Minister Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking heeft op instructie van de president bekendgemaakt dat Anand Jagessar algemeen directeur Rudolf Elias zal opvolgen bij Staatsolie.Jagessar is momenteel Deputy Director Downstream. Directielid Wim...


Online Guests

We hebben 106 gasten online

Poll

Zouden op de IC's jongere Corona-patienten voorrang moeten krijgen op 60+ patienten?