image1
Samson vraagt Tsang om gewezen-ministerssalaris in te leveren
dinsdag 10 november 2020 14:37

samDe regering wilt het volk in november en december een bonus geven. NDP-parlementariër Stephan Tsang zegt dat dit een slecht indruk maakt bij internationale schuldeisers.

De rente op de obligatielening bij Oppenheimer is deze maand niet betaald. Tsang heeft ook kritiek geleverd op de zogenaamde roadshows van de regering, bij de bezoeken aan districten. Hij wil weten hoeveel dit kost.

Parlementariër Cedric van Samson zegt dat er een beleefdheidsaspect zit in de bezoeken aan districten. Van Samson vindt het daarom niet kunnen dat het bezok wordt getypeerd als een roadshow.

De parlementariër doet een beroep op Tsang, die tevens oud-minister is, om zijn ministerssalaris in te leveren en zodoende een goed voorbeeld te geven aan de bezuinigingen van het land.

 

ABC Nieuws

Written on 24 november 2020, 14.38
Minister Marie Levens van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur zegt dat de scholen geen speciale instructies hebben gekregen in verband met Srefidensi, morgen25 november. De gedachte is wel om de dag creatief door te brengen.
Written on 24 november 2020, 14.34
Vanmorgen hebben bewoners van het inheemse dorp Wit Santi een petitie overhandigd aan vice president Ronnie Brunswijk. Hoofdbasja Michael Swedo zei dat de inheemsen reeds lang strijd leveren voor behoud van hun leefwijze. Anno 2020 kennen ze nog steeds het leefgenot niet.
Written on 24 november 2020, 14.31
‘Casa Blanca Suriname’ is de titel van een documentaire over Moengo en de bewoners van het voormalige bauxietstadje. Aan het woord komen de oude- en de nieuwe-Moengonezen; verhalen over de ‘goede oude tijd’, de harde werkelijkheid van nu en de toekomstdromen. Morgen, 25 november is de première van de...
Written on 23 november 2020, 14.34
In de samenleving heerst onrust over het toegenomen aantal passagiers uit Nederland dat zich niet houdt aan de covid- 19 protocollen. Het Outbreak Management Team, onder leiding van Marthelissa Eersel maakt zich daar zorgen over. Zij adviseert om het aantal vluchten en passagiers te verminderen.
Written on 23 november 2020, 14.26
Oud-president Ronald Venetiaan is door president Chan Santokhi gedecoreerd met de hoogste onderscheiding. Dit gebeurde in verband met 45 jaar Srefidensi. Venetiaan is benoemd tot Drager Grootlint in de Ere Orde van de Gele Ster. De oud-president ziet de benoeming als een erkenning voor zijn diensten...


Online Guests

We hebben 58 gasten online

Poll

Zouden op de IC's jongere Corona-patienten voorrang moeten krijgen op 60+ patienten?