image1
Kabinet VP reageert geschokt op overlijden Caprino Alendy
maandag 09 november 2020 14:49

alendyHet kabinet van de Vicepresident is zeer geschokt door het heengaan vanCaprino "kapi" Alendy (68). Alendy -Ere voorzitter van de politieke partij Broederschap en Eenheid in de Politiek (BEP)- is door de jarenheen uitgegroeid tot een belangrijke en kundige politicus in Suriname.

Zijn politieke ervaring dateert terug tot 1977 (43 jaren).In 2005 werd Alendy vicevoorzitter van DNA. Eind dat jaar werd hij onderscheiden met de Gaanman Gazon Matodja Award. De Gaanman GazonMatodja Award of in het Ndyuka: Gaanman Gazon Matodja Daa, is de hoogste

Marron-onderscheiding. Deze wordt toegekend aan personen en instellingendie zich voor de Surinaamse samenleving in het algemeen, en de Marronsamenleving in het bijzonder, duidelijk zichtbaar verdienstelijkhebben gemaakt.

Voor zijn overlijden diende hij als adviseur van Vicepresident Ronnie Brunswijk op het kabinet van de Vicepresident.

 

 

ABC Nieuws

Written on 24 november 2020, 14.38
Minister Marie Levens van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur zegt dat de scholen geen speciale instructies hebben gekregen in verband met Srefidensi, morgen25 november. De gedachte is wel om de dag creatief door te brengen.
Written on 24 november 2020, 14.34
Vanmorgen hebben bewoners van het inheemse dorp Wit Santi een petitie overhandigd aan vice president Ronnie Brunswijk. Hoofdbasja Michael Swedo zei dat de inheemsen reeds lang strijd leveren voor behoud van hun leefwijze. Anno 2020 kennen ze nog steeds het leefgenot niet.
Written on 24 november 2020, 14.31
‘Casa Blanca Suriname’ is de titel van een documentaire over Moengo en de bewoners van het voormalige bauxietstadje. Aan het woord komen de oude- en de nieuwe-Moengonezen; verhalen over de ‘goede oude tijd’, de harde werkelijkheid van nu en de toekomstdromen. Morgen, 25 november is de première van de...
Written on 23 november 2020, 14.34
In de samenleving heerst onrust over het toegenomen aantal passagiers uit Nederland dat zich niet houdt aan de covid- 19 protocollen. Het Outbreak Management Team, onder leiding van Marthelissa Eersel maakt zich daar zorgen over. Zij adviseert om het aantal vluchten en passagiers te verminderen.
Written on 23 november 2020, 14.26
Oud-president Ronald Venetiaan is door president Chan Santokhi gedecoreerd met de hoogste onderscheiding. Dit gebeurde in verband met 45 jaar Srefidensi. Venetiaan is benoemd tot Drager Grootlint in de Ere Orde van de Gele Ster. De oud-president ziet de benoeming als een erkenning voor zijn diensten...


Online Guests

We hebben 63 gasten online

Poll

Zouden op de IC's jongere Corona-patienten voorrang moeten krijgen op 60+ patienten?