image1
KLM verliest rechtszaak over commissie reisbureaus
vrijdag 06 november 2020 14:33

klmKLM moet 6 procent commissie blijven betalen op de verkoop van KLM-vliegtickets door reisbureau Does Travel Service. Dat heeft de rechter besloten. Dat bevestigt advocaat Shiraaz Boedhoe van de Associatie van Surinaamse Reisagenten (ASRA).

Alle luchtvaartmaatschappijen die actief zijn in Suriname zijn verplicht 6 procent commissie te betalen op de vliegtickets die door reisbureaus verkocht worden. Dat staat in een Staatsbesluit uit 2007. Vanwege de grote financiële problemen waar KLM door de coronacrisis mee te kampen heeft, is het luchtvaartbedrijf in juli gestopt met het betalen van die commissies.

Zowel Does Travel Service als de Associatie van Surinaamse Reisagenten (ASRA) stapten naar de rechter. Inmiddels heeft de KLM een brief geschreven naar de ASRA. Daarin staat dat het bedrijf het besluit uit juli om geen commissie meer te betalen, zal terugdraaien, vertelt Boedhoe.

 

ABC Nieuws

Written on 23 november 2020, 14.34
In de samenleving heerst onrust over het toegenomen aantal passagiers uit Nederland dat zich niet houdt aan de covid- 19 protocollen. Het Outbreak Management Team, onder leiding van Marthelissa Eersel maakt zich daar zorgen over. Zij adviseert om het aantal vluchten en passagiers te verminderen.
Written on 23 november 2020, 14.26
Oud-president Ronald Venetiaan is door president Chan Santokhi gedecoreerd met de hoogste onderscheiding. Dit gebeurde in verband met 45 jaar Srefidensi. Venetiaan is benoemd tot Drager Grootlint in de Ere Orde van de Gele Ster. De oud-president ziet de benoeming als een erkenning voor zijn diensten...
Written on 23 november 2020, 14.22
De politiek kan de nutsvoorzieningen niet meer subsidiëren. Door plotseling de tarieven te verhogen  zal het volk in financiële problemen komen te verkeren. Dit zegt criticus Ruben Ravenberg. Hij stelt dat met de nutsvoorzieningen geen politiek moet worden bedreven.
Written on 20 november 2020, 14.49
De juiste procedure is gevolgd door de politie bij de aanhouding van ex-vicepresident en NDP oppositie lid Ashwin Adhin. De NDP vindt dat minister Kenneth Amoksi van Justitie & Politie niet de juiste informatie heeft gedeeld in het parlement. Minister Amoksi zegt dat hetgeen gedeeld is met de...
Written on 20 november 2020, 14.46
Minister Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking heeft op instructie van de president bekendgemaakt dat Anand Jagessar algemeen directeur Rudolf Elias zal opvolgen bij Staatsolie.Jagessar is momenteel Deputy Director Downstream. Directielid Wim...


Online Guests

We hebben 52 gasten online

Poll

Zouden op de IC's jongere Corona-patienten voorrang moeten krijgen op 60+ patienten?