image1
Regering hoort problemen Sipaliwini aan
vrijdag 06 november 2020 14:30

chanEen regeringsdelegatie onder leiding van president Chan Santokhi is momenteel op werkbezoek te Drietabbetje in Sipaliwini. Vp Ronnie Brunswijk, enkele ministers, dc’s en parlementariers zijn ook aanwezig.

De problemen van de Surinamers worden aangehoord. Verschillende personen van het traditioneel gezag, zoals de graman der Aucaners, zullen ook aan het woord komen.

President Chan Santokhi heeft de bewoners van Sipaliwini gegarandeert de problemen te zullen oplossen. Hij vroeg de mensen hoop, geloof en het vertrouwen te blijven hebben, omdat de regering op het juiste pad bezig is.

Het bezoek heeft te maken met de belofte dat de regering alle districten zou aandoen, zegt  Soulamy Laurens van Bureau Eenheid van het Kabinet van de President.

 

 

ABC Nieuws

Written on 24 november 2020, 14.38
Minister Marie Levens van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur zegt dat de scholen geen speciale instructies hebben gekregen in verband met Srefidensi, morgen25 november. De gedachte is wel om de dag creatief door te brengen.
Written on 24 november 2020, 14.34
Vanmorgen hebben bewoners van het inheemse dorp Wit Santi een petitie overhandigd aan vice president Ronnie Brunswijk. Hoofdbasja Michael Swedo zei dat de inheemsen reeds lang strijd leveren voor behoud van hun leefwijze. Anno 2020 kennen ze nog steeds het leefgenot niet.
Written on 24 november 2020, 14.31
‘Casa Blanca Suriname’ is de titel van een documentaire over Moengo en de bewoners van het voormalige bauxietstadje. Aan het woord komen de oude- en de nieuwe-Moengonezen; verhalen over de ‘goede oude tijd’, de harde werkelijkheid van nu en de toekomstdromen. Morgen, 25 november is de première van de...
Written on 23 november 2020, 14.34
In de samenleving heerst onrust over het toegenomen aantal passagiers uit Nederland dat zich niet houdt aan de covid- 19 protocollen. Het Outbreak Management Team, onder leiding van Marthelissa Eersel maakt zich daar zorgen over. Zij adviseert om het aantal vluchten en passagiers te verminderen.
Written on 23 november 2020, 14.26
Oud-president Ronald Venetiaan is door president Chan Santokhi gedecoreerd met de hoogste onderscheiding. Dit gebeurde in verband met 45 jaar Srefidensi. Venetiaan is benoemd tot Drager Grootlint in de Ere Orde van de Gele Ster. De oud-president ziet de benoeming als een erkenning voor zijn diensten...


Online Guests

We hebben 68 gasten online

Poll

Zouden op de IC's jongere Corona-patienten voorrang moeten krijgen op 60+ patienten?