image1
Regering wil vergrijzing onder melkproducenten tegengaan
donderdag 05 november 2020 14:40

De prijs van melk wordt sterk beïnvloed door de melkproducenten. Er vindt veel vergrijzing plaats onder de melkboeren, omdat de sector niet meer aantrekkelijk is voor jongeren. Veel van hen stappen over op de vleesproductie.

Minister Parmanand Sewdien van het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij, zegt dat melk het enige product is binnen de agrarische sector, waarvan de prijs door de regering wordt bepaald.

Er vinden momenteel onderhandelingen plaats tussen regering en de boeren, om een aantrekkelijke prijs vast te stellen.

 

ABC Nieuws

Written on 24 november 2020, 14.38
Minister Marie Levens van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur zegt dat de scholen geen speciale instructies hebben gekregen in verband met Srefidensi, morgen25 november. De gedachte is wel om de dag creatief door te brengen.
Written on 24 november 2020, 14.34
Vanmorgen hebben bewoners van het inheemse dorp Wit Santi een petitie overhandigd aan vice president Ronnie Brunswijk. Hoofdbasja Michael Swedo zei dat de inheemsen reeds lang strijd leveren voor behoud van hun leefwijze. Anno 2020 kennen ze nog steeds het leefgenot niet.
Written on 24 november 2020, 14.31
‘Casa Blanca Suriname’ is de titel van een documentaire over Moengo en de bewoners van het voormalige bauxietstadje. Aan het woord komen de oude- en de nieuwe-Moengonezen; verhalen over de ‘goede oude tijd’, de harde werkelijkheid van nu en de toekomstdromen. Morgen, 25 november is de première van de...
Written on 23 november 2020, 14.34
In de samenleving heerst onrust over het toegenomen aantal passagiers uit Nederland dat zich niet houdt aan de covid- 19 protocollen. Het Outbreak Management Team, onder leiding van Marthelissa Eersel maakt zich daar zorgen over. Zij adviseert om het aantal vluchten en passagiers te verminderen.
Written on 23 november 2020, 14.26
Oud-president Ronald Venetiaan is door president Chan Santokhi gedecoreerd met de hoogste onderscheiding. Dit gebeurde in verband met 45 jaar Srefidensi. Venetiaan is benoemd tot Drager Grootlint in de Ere Orde van de Gele Ster. De oud-president ziet de benoeming als een erkenning voor zijn diensten...


Online Guests

We hebben 55 gasten online

Poll

Zouden op de IC's jongere Corona-patienten voorrang moeten krijgen op 60+ patienten?