image1
Khargi krijgt Surinaamse nationaliteit voor ambassadeurspost
woensdag 04 november 2020 14:53

albertRajendre Khargi wordt de nieuwe ambassadeur van Suriname in Nederland. Momenteel bezit hij de Nederlandse nationaliteit. Volgens minister Albert Ramdien van Buitenlandse Zaken, International Business & Internationale Samenwerking, zal Khargi de Surinaamse nationaliteit krijgen.

De minister zegt dat Khargi een lange staat van dienst heeft. Hij is vanaf 2013 betrokken geweest bij de internationale betrekkingen van president Santokhi, voornamelijk met Nederland. Ramdin gelooft dat Khargi een goede bijdrage kan leveren als ambassadeur.

Over het bezoek van een Nederlandse delegatie aan Suriname, zegt Ramdin dat er veel bij te praten is. Er is 10 jaar lang geen onderhoud geweest.

 

ABC Nieuws

Written on 24 november 2020, 14.38
Minister Marie Levens van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur zegt dat de scholen geen speciale instructies hebben gekregen in verband met Srefidensi, morgen25 november. De gedachte is wel om de dag creatief door te brengen.
Written on 24 november 2020, 14.34
Vanmorgen hebben bewoners van het inheemse dorp Wit Santi een petitie overhandigd aan vice president Ronnie Brunswijk. Hoofdbasja Michael Swedo zei dat de inheemsen reeds lang strijd leveren voor behoud van hun leefwijze. Anno 2020 kennen ze nog steeds het leefgenot niet.
Written on 24 november 2020, 14.31
‘Casa Blanca Suriname’ is de titel van een documentaire over Moengo en de bewoners van het voormalige bauxietstadje. Aan het woord komen de oude- en de nieuwe-Moengonezen; verhalen over de ‘goede oude tijd’, de harde werkelijkheid van nu en de toekomstdromen. Morgen, 25 november is de première van de...
Written on 23 november 2020, 14.34
In de samenleving heerst onrust over het toegenomen aantal passagiers uit Nederland dat zich niet houdt aan de covid- 19 protocollen. Het Outbreak Management Team, onder leiding van Marthelissa Eersel maakt zich daar zorgen over. Zij adviseert om het aantal vluchten en passagiers te verminderen.
Written on 23 november 2020, 14.26
Oud-president Ronald Venetiaan is door president Chan Santokhi gedecoreerd met de hoogste onderscheiding. Dit gebeurde in verband met 45 jaar Srefidensi. Venetiaan is benoemd tot Drager Grootlint in de Ere Orde van de Gele Ster. De oud-president ziet de benoeming als een erkenning voor zijn diensten...


Online Guests

We hebben 61 gasten online

Poll

Zouden op de IC's jongere Corona-patienten voorrang moeten krijgen op 60+ patienten?