image1
Jaarverslag 2015 bevestigt bezwarende vraagstukken tegen Hoefdraad, zegt Gersie
woensdag 04 november 2020 14:48

gerDe Centrale Bank van Suriname heeft het jaarverslag van 2015 gepubliceerd. Glenn Gersie, voormalig governor van de moederbank, kreeg toen een verbod opgelegd voor de publicatie van dit verslag. Het verbod kwam van ex-minister Hoefdraad en ex-president Bouterse.

Gersie zegt dat het jaarverslag bevestigt dat er bezwarende vraagstukken zijn tegen Hoefdraad. Hoefdraad, die nu gezocht wordt door de politie, wilde dat Gersie een passage in het verslag toevoegde, waarin stond dat de monetaire financiering van dat jaar, geoorloofd was. Gersie weigerde.

Dat Hoefdraad de monteraire financiering niet geheim kon houden, maakten hem angstig, zegt Gersie. Dit zorgde toen voor spanningen tussen de governor en de minister.

 

ABC Nieuws

Written on 24 november 2020, 14.38
Minister Marie Levens van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur zegt dat de scholen geen speciale instructies hebben gekregen in verband met Srefidensi, morgen25 november. De gedachte is wel om de dag creatief door te brengen.
Written on 24 november 2020, 14.34
Vanmorgen hebben bewoners van het inheemse dorp Wit Santi een petitie overhandigd aan vice president Ronnie Brunswijk. Hoofdbasja Michael Swedo zei dat de inheemsen reeds lang strijd leveren voor behoud van hun leefwijze. Anno 2020 kennen ze nog steeds het leefgenot niet.
Written on 24 november 2020, 14.31
‘Casa Blanca Suriname’ is de titel van een documentaire over Moengo en de bewoners van het voormalige bauxietstadje. Aan het woord komen de oude- en de nieuwe-Moengonezen; verhalen over de ‘goede oude tijd’, de harde werkelijkheid van nu en de toekomstdromen. Morgen, 25 november is de première van de...
Written on 23 november 2020, 14.34
In de samenleving heerst onrust over het toegenomen aantal passagiers uit Nederland dat zich niet houdt aan de covid- 19 protocollen. Het Outbreak Management Team, onder leiding van Marthelissa Eersel maakt zich daar zorgen over. Zij adviseert om het aantal vluchten en passagiers te verminderen.
Written on 23 november 2020, 14.26
Oud-president Ronald Venetiaan is door president Chan Santokhi gedecoreerd met de hoogste onderscheiding. Dit gebeurde in verband met 45 jaar Srefidensi. Venetiaan is benoemd tot Drager Grootlint in de Ere Orde van de Gele Ster. De oud-president ziet de benoeming als een erkenning voor zijn diensten...


Online Guests

We hebben 59 gasten online

Poll

Zouden op de IC's jongere Corona-patienten voorrang moeten krijgen op 60+ patienten?