image1
SLM personeel in beraad en geeft regering ultimatum
vrijdag 23 oktober 2020 14:45

jubiHet personeel van de SLM is vanaf vandaag in beraad. Zij eisen dat de lonen worden uitbetaald op basis van de nieuwe Centrale Bank koers van 14.29 SRD per US Dollar.

De regering heeft een ultimatum tot maandag 26 oktober 12.00u namiddag om te voldoen aan de eis van de personeelsbond. Dit is tijdens een ALV besloten.

Minister Albert Jubithana van TCT heeft het personeel medegedeeld dat er op dit moment geen geld is om tegen een koers van SRD 14.29 salarissen uit te betalen.

De leden waren niet tevreden met dit antwoord, omdat zij van mening zijn dat er reeds principe akkoord was bereikt met de directie, zegt waarnemend bondsvoorzitter Steven Samson.

Minister Jubithana heeft gisteren spoedoverleg gehad met SLM waarnemend directeur Johan Sandie en Jason Gummels van de RVC over de positie en toekomst van de SLM. Een reorganisatie is van groot belang om het bedrijf te redden. Er lopen 300 contracten van personen en bedrijven binnen de SLM, zegt Jubithana.

 

ABC Nieuws

Written on 03 maart 2021, 14.42
De Krijgsraad zou een eventueel hoger beroep in het 8-december strafproces in raptempo moeten behandelen. Dat vindt advocaat Gerard Spong. Volgens hem zijn de intervallen van een maand, te groot waardoor de afhandeling te traag verloopt.Spong gelooft dat er na een uitspraak in de huidige verzetzaak,...
Written on 03 maart 2021, 14.40
Onlangs vernam onze nieuwsdienst dat voormalige woningen van MIVOV, in handen zijn van een hooggeplaatste functionaris op het ministerie. Zij zou die verder verhuren.Minister Marie Levens van Onderwijs, zegt dat sommige scholen vroeger moeilijk toegankelijk waren; vooral in de districten. Nu dat de...
Written on 03 maart 2021, 14.36
Vandaag is de opening geweest van de Niertransplantatie Polikliniek dat gevestigd is in het St. Vincentiusziekenhuis. Dit project is gedaan met ondersteuning van Nederland.Het uiteindelijk doel is om te gaan naar een niertransplantatie polikliniek met onze eigen Surinamers die daarvoor opgeleid en...
Written on 03 maart 2021, 14.31
De regering start aanstaande zaterdag met de watervoorziening voor geheel Commewijne. Het doel is om binnen 6 maanden alle mensen in het district te voorzien van veilig- en schoondrinkwater. Zondag gaat de regering naar Para om de middelbare school te Hanover en de technische school op te starten.
Written on 03 maart 2021, 14.25
De Surinamer Arturo den Hartog doet mee met het prinses Christina concours. Dat is een klasieke muziek wedstrijd in Nederland. Hij zal twee stukken opvoeren tijdend dit concours. Voor de publieksprijs kan men stemmen op zijn inzending. Dat kan door te gaan naar de website: www.christinaconcours.nl en de...


Online Guests

We hebben 68 gasten online

Poll

Zouden op de IC's jongere Corona-patienten voorrang moeten krijgen op 60+ patienten?