image1
SLM personeel in beraad en geeft regering ultimatum
vrijdag 23 oktober 2020 14:45

jubiHet personeel van de SLM is vanaf vandaag in beraad. Zij eisen dat de lonen worden uitbetaald op basis van de nieuwe Centrale Bank koers van 14.29 SRD per US Dollar.

De regering heeft een ultimatum tot maandag 26 oktober 12.00u namiddag om te voldoen aan de eis van de personeelsbond. Dit is tijdens een ALV besloten.

Minister Albert Jubithana van TCT heeft het personeel medegedeeld dat er op dit moment geen geld is om tegen een koers van SRD 14.29 salarissen uit te betalen.

De leden waren niet tevreden met dit antwoord, omdat zij van mening zijn dat er reeds principe akkoord was bereikt met de directie, zegt waarnemend bondsvoorzitter Steven Samson.

Minister Jubithana heeft gisteren spoedoverleg gehad met SLM waarnemend directeur Johan Sandie en Jason Gummels van de RVC over de positie en toekomst van de SLM. Een reorganisatie is van groot belang om het bedrijf te redden. Er lopen 300 contracten van personen en bedrijven binnen de SLM, zegt Jubithana.

 

ABC Nieuws

Written on 24 november 2020, 14.38
Minister Marie Levens van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur zegt dat de scholen geen speciale instructies hebben gekregen in verband met Srefidensi, morgen25 november. De gedachte is wel om de dag creatief door te brengen.
Written on 24 november 2020, 14.34
Vanmorgen hebben bewoners van het inheemse dorp Wit Santi een petitie overhandigd aan vice president Ronnie Brunswijk. Hoofdbasja Michael Swedo zei dat de inheemsen reeds lang strijd leveren voor behoud van hun leefwijze. Anno 2020 kennen ze nog steeds het leefgenot niet.
Written on 24 november 2020, 14.31
‘Casa Blanca Suriname’ is de titel van een documentaire over Moengo en de bewoners van het voormalige bauxietstadje. Aan het woord komen de oude- en de nieuwe-Moengonezen; verhalen over de ‘goede oude tijd’, de harde werkelijkheid van nu en de toekomstdromen. Morgen, 25 november is de première van de...
Written on 23 november 2020, 14.34
In de samenleving heerst onrust over het toegenomen aantal passagiers uit Nederland dat zich niet houdt aan de covid- 19 protocollen. Het Outbreak Management Team, onder leiding van Marthelissa Eersel maakt zich daar zorgen over. Zij adviseert om het aantal vluchten en passagiers te verminderen.
Written on 23 november 2020, 14.26
Oud-president Ronald Venetiaan is door president Chan Santokhi gedecoreerd met de hoogste onderscheiding. Dit gebeurde in verband met 45 jaar Srefidensi. Venetiaan is benoemd tot Drager Grootlint in de Ere Orde van de Gele Ster. De oud-president ziet de benoeming als een erkenning voor zijn diensten...


Online Guests

We hebben 80 gasten online

Poll

Zouden op de IC's jongere Corona-patienten voorrang moeten krijgen op 60+ patienten?