image1
Er bestaat reeds een project over bruggenbouw, zegt Deryk Ferrier
maandag 19 oktober 2020 14:42

derDe manier waarop onze regering de voorgenomen bouw van de bruggen over de Corantijn rivier  en de Marowijne rivier aanpakt, verbaast politiek commentator Deryk Ferrier.

Gisteren zei hij in het ABC radioprogramma Welingelichte Kringen dat de bruggen onderdeel zijn van het IIRSA project. Dit project is in 1996 afgesproken met de Pan American Road Association, de Europese Unie en de Wereldbank. Over bruggen over de Corantijn en de Marowijne zijn reeds studies gedaan om de ontsluiting van Zuid Amerika te bevorderen.

In een eerder gsprek met onze nieuwsdienst zei minister Riad Nurmohamed van Openbare Werken dat de documenten, voor de bouw van de brug over de Corantijn, reeds in orde zijn zodat deze rond 25 november door president Santokhi en zijn Guyanese collega Irfaan Ali kunnen worden ondertekend. Het reeds bestaande IIRSA project werd niet genoemd.

 

ABC Nieuws

Written on 24 november 2020, 14.38
Minister Marie Levens van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur zegt dat de scholen geen speciale instructies hebben gekregen in verband met Srefidensi, morgen25 november. De gedachte is wel om de dag creatief door te brengen.
Written on 24 november 2020, 14.34
Vanmorgen hebben bewoners van het inheemse dorp Wit Santi een petitie overhandigd aan vice president Ronnie Brunswijk. Hoofdbasja Michael Swedo zei dat de inheemsen reeds lang strijd leveren voor behoud van hun leefwijze. Anno 2020 kennen ze nog steeds het leefgenot niet.
Written on 24 november 2020, 14.31
‘Casa Blanca Suriname’ is de titel van een documentaire over Moengo en de bewoners van het voormalige bauxietstadje. Aan het woord komen de oude- en de nieuwe-Moengonezen; verhalen over de ‘goede oude tijd’, de harde werkelijkheid van nu en de toekomstdromen. Morgen, 25 november is de première van de...
Written on 23 november 2020, 14.34
In de samenleving heerst onrust over het toegenomen aantal passagiers uit Nederland dat zich niet houdt aan de covid- 19 protocollen. Het Outbreak Management Team, onder leiding van Marthelissa Eersel maakt zich daar zorgen over. Zij adviseert om het aantal vluchten en passagiers te verminderen.
Written on 23 november 2020, 14.26
Oud-president Ronald Venetiaan is door president Chan Santokhi gedecoreerd met de hoogste onderscheiding. Dit gebeurde in verband met 45 jaar Srefidensi. Venetiaan is benoemd tot Drager Grootlint in de Ere Orde van de Gele Ster. De oud-president ziet de benoeming als een erkenning voor zijn diensten...


Online Guests

We hebben 76 gasten online

Poll

Zouden op de IC's jongere Corona-patienten voorrang moeten krijgen op 60+ patienten?