image1
Minister Elias handelt tegen afspraken met Vereniging van Medici
vrijdag 15 mei 2020 14:37

vmsDe Vereniging van Medici in Suriname (VMS) heeft onlangs minister Elias van Volksgezondheid opheldering gevraagd over een Cubaanse arts die in Paramaribo te werk gesteld is op de poli van stichting De Stem.

In het radioprogramma ABC Actueel heeft de directeur van De Stem, Carlo Lansdorf gezegd dat de stichting een vergunning heeft, en niet de Cubaanse arts. De Cubaan is beschikbaar gesteld door het ministerie van Volksgezondheid aan De Stem. Volgens Lansdorf is de VMS op de hoogte gesteld over deze zaak, en snapt daardoor de houding van de artsen vereniging niet.

Huisarts en ondervoorzitter sectie algemene artsen van de Vereniging van Medici Amar Ramadhin kan zich niet voorstellen dat minister Elias de Cubaan voorkeur geeft ten opzichte van Surinaamse artsen.

Elias heeft de VMS vaker erop gewezen dat er een tekort is aan artsen in het binnenland en randdisctricten, waardoor nieuwe artsen niet te werk gesteld kunnen worden in Paramaribo. Ook heeft de minister tegen wettelijke procedures gewerkt zegt Ramadhin.

Onze redactie heeft getracht minister Elias te vragen om een reactie, maar zonder succes.

De directeur van stichting de Stem Carlo Lansdorf zou hebben gezegd dat de voorzitter van de VMS, Pieter Voight in dienst zou zijn geweest bij de stichting. De VMS zegt dat het niet gaat om de VMS-voorzitter, maar om een andere arts.

 

ABC Nieuws

Written on 19 april 2021, 14.52
De regering heeft de vluchten tussen Suriname en Haiti tot midden mei stopgezet. Redenen hiervoor hebben te maken met de illegale oversteek van Haitianen naar Frans-Guyana, de minderjarigen op de vluchten zonder in bezit te zijn van de juiste documenten en de mogelijkheid van valse covid-19 pcr...
Written on 19 april 2021, 14.45
Suriname moet zich voorbereiden op de komende evaluatie van de Carabische groep van de Financial Action Taskforce. Dit zegt gewezen procureur-generaal Roy Baidnath-Panday. Het land kan enorm in de problemen komen indien wij ons niet hierop voorbereiden, aldus Baidnath-Panday gistermiddag in het ABC...
Written on 19 april 2021, 14.42
NPS parlementariër Patricia Etnel heeft de vorige week,  tijdens de behandeling van de investeringswet, een ontwikkelingsvisie gepresenteerd welke erop neer komt dat de totale ontwikkeling van Suriname vanuit de districten moet komen.Etnel die voor deze visie bijval  kreeg zegt dat ze eraan zal...
Written on 19 april 2021, 14.36
De ongelijke concurrentie die het bedrijf Michi ondervindt van de Melkcentrale wordt ervaren als onjuist en dat kost het bedrijf meer dan 30 banen.Dit zegt Glenn Chin A Foeng, directeur van Michi. Ook zegt hij dat brieven naar de regeringsautoriteiten onbeantwoord blijven.
Written on 19 april 2021, 14.31
Op social media heeft een burger Raoul Kamperveen beelden geplaatst van een optreden van de politie gisteravond in zijn inrit.Op de beelden is te zien hoe de geluidsinstallatie van Kamperveen wordt meegenomen, waarna er een handgemeen is ontstaan. Er zou sprake zijn van geluidsoverlast. Kamperveen...


Online Guests

We hebben 78 gasten online

Poll

Zouden op de IC's jongere Corona-patienten voorrang moeten krijgen op 60+ patienten?