image1
Milieubeweging stelt parlement reeks vragen over mogelijk kapitaliseren Centraal Natuurreservaat
vrijdag 08 mei 2020 14:47

centraalHet verzoek van de procureur-generaal aan de DNA om minister Gillmore Hoefdraad van Financiën in staat van beschuldiging te stellen, heeft een groene paragraaf. Die heeft betrekking op het mogelijk kapitaliseren van het Centraal Suriname Natuur Reservaat.

De milieubeweging Opete Suriname vreest dat het centraal natuurreservaat in de uitverkoop wordt gedaan. In een open brief aan alle 51 parlementsleden heeft zij hierom aandacht gevraagd.

In de betreffende paragraaf wordt gesproken over onderhandelingen van het Ministerie van Financiën met de Amerikaanse organisatie Intrinsic Value Exchange (IVE).

 

ABC Nieuws

Written on 19 januari 2021, 14.35
De Stichting 8 December 1982 heeft een officieel verzoek ingediend bij de regering, voor het afschaffen van 25 februari als nationale feestdag. Tijdens de jaarlijkse bloemenhulde op 8 december, heeft Sunil Oemrawsing, voorzitter van de Stichting reeds aangegeven dat een dergelijk verzoek zou worden...
Written on 19 januari 2021, 14.31
Sibrano Piqué is van plan om morgen een protestactie te houden. Hierbij zullen petities worden aangeboden. Piqué is vooral bevreesd dat de regering, bij de oplossing van de economische malaise waarin Suriname zich bevindt,  met het IMF in zee wil gaan.
Written on 19 januari 2021, 14.28
President Chan Santokhi heeft de Raad van Commissarissen bij Telesur onlangs ontvangen. Na een presentatie gehouden te hebben, kreeg de RVC opdrachten mee van het Staatshoofd.Santokhi wil een plan ontvangen voor het commercialiseren van ATV, een plan voor rationalisering van Telesur zelf en speciale...
Written on 18 januari 2021, 14.51
Het is een democratisch recht van burgers om te demonstreren.Maar volgens minister Krishna Mathoera is er geen reden om te demonstreren tegen de regering. De regering is heel hard bezig om puin van de vorige regering op te ruimen.
Written on 18 januari 2021, 14.44
De vorige week aangenomen belastingwetten, met name de omzetbelasting, zullen niet leiden tot prijsverhoging van de eerste levensbehoeften. Bij de voorbereiding van de wetten heeft de Balastingdienst Suriname een aantal berekeningen uitgevoerd. Ismael Kalaykhan, directeur van de Belastingdienst...


Online Guests

We hebben 110 gasten online

Poll

Zouden op de IC's jongere Corona-patienten voorrang moeten krijgen op 60+ patienten?