image1
Shata luidt noodklok!
dinsdag 14 april 2020 16:14

ShataDe toerismesector is geconfronteerd met een aantal uitdagingen, onder andere de effecten vanwege de wereldwijde Coronapandemie, de afkondiging van de “Wet Controle Valutaverkeer en Transactiekantoren” en de “Wet Uitzonderingstoestand Covid – 19”.

Als voorzorgsmaatregel op COVID-19, hebben een groot deel van de leden van de Suriname Hospitality and Tourism Association (SHATA) hun activiteiten per 15 maart moeten staken.

SHATA is voorstander van ordening van het valutaverkeer waarbij een ieder, er beter van wordt. De impact “Wet Controle Valutaverkeer en Transactiekantoren” op de toerismesector moet dringend geëvalueerd worden.

Zonder de betrokkenheid en steun van de overheid zal de Toerismesector nooit kunnen functioneren. In het kader hiervan heeft de SHATA enkele stappen ondernomen om voor de belangen van haar leden op te komen.

Tevens heeft de SHATA het concept “Wet Uitzonderingstoestand Covid – 19” bestudeerd, op aanvraag van het ministerie van HI&T en van commentaar voorzien. Eveneens is er onder de leden een inventarisatie per bedrijf gemaakt van het kostenplaatje en zijn er op basis hiervan oplossingen aangedragen aan de Minister van HI&T.

SHATA zal doorgaan met de ontwikkeling van de toeristensector en verwacht daarbij de onvoorwaardelijke ondersteuning van de overheid!

 

ABC Nieuws

Written on 21 januari 2021, 14.45
President Chan Santokhi heeft vorige week in het parlement gezegd dat een directeur bij een parastataal bedrijf een bedrag van 80.000 US Dollar ontvangt. Dat zou gebeurd zijn bij Luchthavenbeheer. Afgelopen zondag vertelde de president in het ABC Radioprogramma Welingelichte Kringen dat er een diepgaand...
Written on 21 januari 2021, 14.41
Het bezoek van president Chan Santokhi aan Nederland gaat waarschijnlijk niet door. Het luchtruim van Nederland is vanaf komende zondag gesloten voor alle vluchten vanuit Zuid-Amerika. Dit vanwege het nieuwe variant van het corona virus. De Surinaamse regering wacht meer informatie af van...
Written on 21 januari 2021, 14.38
Minister Diana Pokie van Grond en Bosbeheer heeft vanaf haar aantreden meer dan 400 grondbeschikkingen getekend. Morgen start de uitreiking hiervan.Men begint in Marowijne, waarna de districten Saramacca, Coronie en Nickerie aangedaan. Het automatiseren van grondaanvragen loopt volgens Pokie nog niet...
Written on 21 januari 2021, 14.37
De aanpassing van prijzen bij Telesur heeft voor veel klachten gezorgd. Telesur heeft haar prijzen aangepast aan de unificatiekoers. Echter, volgens berekeningen van burgers is de verhoging veel meer dan de verhoogde wisselkoers.
Written on 21 januari 2021, 14.23
Het probleem bij het Nimos ten aanzien van salariering is opgelost. De lonen zijn vastgesteld in US Dollar en werden uitbetaald in SRD tegen een koers van 4.75 SRD per dollar. Het personeel heeft hiertegen acties gevoerd. Nu worden de mensen uitbetaald tegen een koers van 7.45 SRD per US Dollar. Dit is...


Online Guests

We hebben 111 gasten online

Poll

Zouden op de IC's jongere Corona-patienten voorrang moeten krijgen op 60+ patienten?