image1
Twijfels over kundigheid bankiersvereniging na verdwenen kasreserve bij de Centrale Bank
vrijdag 31 januari 2020 14:39

jimDe Centrale Bank van Suriname heeft 100 miljoen US dollars van de kasreserve van de commerciële banken gebruikt. Het betreft tegoeden van bedrijven en burgers – zonder dat de Surinaamse Bankiers Vereniging het wist.

Dat is tegen de gemaakte afspraken over het beheer van de vreemde valuta. De Bankiersvereniging voelt zich maandenlang misleid door de onlangs opgestapte governor Robert van Trikt, zegt zij in een persverklaring.

Oud-bankier Jim Boussaid waarschuwde een half jaar geleden ervoor om de kasreserves van de banken bij de Moederbank te stallen. Hij kan zich daarom moeilijk voorstellen dat de Bankiersvereniging zich misleid voelt. Bousaid houdt de Bankiersverenigng volledig verantwoordelijk voor de ontstane situatie. Ook NPS-voorzitter Gregory Rusland reageert zeer ontstemd over de uitgegeven 100 miljoen US dollars aan kasreserve door de Centrale Bank.

 

ABC Nieuws

Written on 19 januari 2021, 14.35
De Stichting 8 December 1982 heeft een officieel verzoek ingediend bij de regering, voor het afschaffen van 25 februari als nationale feestdag. Tijdens de jaarlijkse bloemenhulde op 8 december, heeft Sunil Oemrawsing, voorzitter van de Stichting reeds aangegeven dat een dergelijk verzoek zou worden...
Written on 19 januari 2021, 14.31
Sibrano Piqué is van plan om morgen een protestactie te houden. Hierbij zullen petities worden aangeboden. Piqué is vooral bevreesd dat de regering, bij de oplossing van de economische malaise waarin Suriname zich bevindt,  met het IMF in zee wil gaan.
Written on 19 januari 2021, 14.28
President Chan Santokhi heeft de Raad van Commissarissen bij Telesur onlangs ontvangen. Na een presentatie gehouden te hebben, kreeg de RVC opdrachten mee van het Staatshoofd.Santokhi wil een plan ontvangen voor het commercialiseren van ATV, een plan voor rationalisering van Telesur zelf en speciale...
Written on 18 januari 2021, 14.51
Het is een democratisch recht van burgers om te demonstreren.Maar volgens minister Krishna Mathoera is er geen reden om te demonstreren tegen de regering. De regering is heel hard bezig om puin van de vorige regering op te ruimen.
Written on 18 januari 2021, 14.44
De vorige week aangenomen belastingwetten, met name de omzetbelasting, zullen niet leiden tot prijsverhoging van de eerste levensbehoeften. Bij de voorbereiding van de wetten heeft de Balastingdienst Suriname een aantal berekeningen uitgevoerd. Ismael Kalaykhan, directeur van de Belastingdienst...


Online Guests

We hebben 88 gasten online

Poll

Zouden op de IC's jongere Corona-patienten voorrang moeten krijgen op 60+ patienten?