image1
PG vraagt Finabank om rekening brandweerbond te blokkeren
dinsdag 28 januari 2020 14:21

brandDe Procureur Generaal Roy Baidjnathpandey, heeft in een brief aan de Finabank gevraagd dat de rekeningen van de bond bij de brandweer, geblokkeerd worden in het belang van een strafrechtelijk onderzoek naar mogelijke malversaties met bondsgelden.

De leden van de bond hebben erop aangedrongen dat er een onderzoek komt naar bondsgelden die tot op heden niet verantwoord zijn. Zij vroegen het Openbaar Ministerie om een onderzoek, maar de PG verwees de bond naar de afdeling fraude van de politie.

Wendell Oosterwolde, waarnemend voorzitter van de bond, zegt dat de bond reeds aangifte had gedaan en dat heeft meegedeeld aan de PG. Vervolgens vroeg de PG dat de rekeningen bij de Finabank geblokkeerd worden.

Het beheer over deze rekeningen lag in handen van ex-bondsvoorzitter John Seedorf en ex-penningmeester Bryan Tolud. Op bankafschriften is te zien dat grote geldsbedragen worden gelicht door Tolud, die de handtekening van tenminste twee bestuursleden nodig zou hebben om aan de rekening te komen.

De 2e secretaris van de bond Errol Narain, heeft als bestuurslid de verantwoordelijkheid genomen om aangifte te doen, namens de leden. Hij zegt het oncceptabel te vinden dat er op dergelijke wijze gehandeld is door ex-bestuursleden, en hoopt dat de gelden teruggevorderd kunnen worden.

Indien er geen terugvordering plaatsvindt, moeten de bestuursleden strafrechtelijk vervolgd worden. De bond wil verantwoording voor meer dan SRD 300.000,-.

 

 

ABC Nieuws

Written on 11 augustus 2020, 14.32
Ex minister Gilmore Hoefdraad wordt vooralsnog intern gezocht door het Korps Politie Suriname (KPS). De formele opsporng, afkomstig van de Procureur Generaal (PG), is nog niet bij de politie om gepubliceerd te kunnen worden. Dit zegt Hoofdinspecteur Humphrey Naarden, hoofd Public Relations. De interne...
Written on 11 augustus 2020, 14.29
De Surinaamse Luchtvaart Maatschappij (SLM) heeft vanaf maandagavond een nieuwe Raad van Commissarissen. De president-commissaris is Radjen Pahladsing. De overige commissarissen zijn Ganesh Laigsingh, Reshma Mangre, Clyde Cairo, Leo Brunswijk, Freddy Palata en Henry Klas. De Bond Personeel bij de...
Written on 11 augustus 2020, 14.26
Minister Hoefdraad meldt u zich aan bij de justitiële autoriteiten en zet ons land niet verder te schande. Woorden van VHP DNA lid Cedric van Samson. Er is door justitie een interne opsporing naar de ex Financiën minister uitgevaardigd.  
Written on 10 augustus 2020, 14.45
Ammoniumnitraat kan in combinatie met verschillende factoren zeer explosief zijn. Dat hebben we onlangs kunnen zien in Libanon waar de haven van de hoofdstad Beiroet is weggevaagd en de explosie aan honderden mensen het leven heeft gekost.
Written on 10 augustus 2020, 14.42
Afgelopen donderdag deed vice president Ronnie Brunswijk in DNA de onthulling dat ambassadeur, tevens DNA lid, Ebu Jones nevenwerkzaanheden  voor Grassalco NV verricht. Dit werd bevestigd door Jones.


Online Guests

We hebben 69 gasten online

Poll

Zouden op de IC's jongere Corona-patienten voorrang moeten krijgen op 60+ patienten?