image1
Centrale Bank Governor Van Trikt met verplicht verlof
maandag 13 januari 2020 14:48

vantrikEr doen vanaf vorige week aanhoudende geruchten de ronde dat governor Robert van Trikt van de Centrale Bank ontslagen gaat worden.  Van Trikt is niet bereikbaar voor commentaar.

Vorige week zei hij nog aan onze nieuwsdienst dat hij geen interviews meer afstaat omdat hij te veel in de publiciteit zou zijn geweest. President-Commissaris Vijay Kirpalani zei desgevraagd dat Van Trikt niet ontslagen is. Hij wilde verder niet ingaan op deze zaak omdat hij in een vergadering van de Raad van commissarissen zit.

Volgens informatie is er heel veel kritiek op het functioneren van de Governor. Zo zou hij een auto van drie honderdduizend us dollars gekocht hebben. Verder zou er kritiek zijn op de aankoop door de Centrale bank van een pand van Assuria aan de Henck Arronstraat voor 4.9 miljoen us dollars.

Ook de aankoop van een groot perceel van DSB – Assuria Vastgoed aan de Blauwemeer zorgde voor veel kritiek. Vooral gelet op het feit dat de bank een negatief eigen vermogen heeft.

De mogelijke opvolger van van Van Trikt is waarschijnlijk Karel Eckhorst, die jaren bij de Centrale bank heeft gewerkt. Inmiddels vernemen wij dat Van Trikt ingaande vandaag met een week verplicht verlof gestuurd is.

Onze nieuwsdienst verneemt dat de directie van de bank en de Raad van Commissarissen zijn opgeroepen door president Bouterse. Momenteel zijn ze samen met de Raad van ministers in vergadering op het paleis.

 

ABC Nieuws

Written on 02 juli 2020, 14.41
De vandaag geplande eerste huishoudelijke vergadering van de nieuwe Nationale Assemblee, is verschoven naar maandag. Dit naar aanleiding van de COVID besmettingen van diverse parlementariërs. Vandaag zou onder andere de datum van de verkiezing van de president en vice-president en het vervolgtraject...
Written on 02 juli 2020, 14.39
Vorig jaar december is Suriname een obligatielening van US$ 150 miljoen aangegaan bij Oppenheimer. Een bedrag van US5 miljoen zou bestemd zijn voor de achterstallige betaling aan Alcoa, zodat Suriname in bezit kon komen van de Afobakka- waterkrachtcentrale. De obligatielening is voor de duur van...
Written on 02 juli 2020, 14.36
Bewakers Oedeban Security zijn al 3 maanden niet uitbetaald. Zij verkeren hierdoor in grote problemen. Zo kunnen zij de maandelijkse lasten niet betalen en hun gezinnen niet onderhouden. Doordat de bewakers niet uitbetaald worden en niet op het werk verschijnen, zijn de scholen onbewaakt en is er...
Written on 02 juli 2020, 14.32
De NPS heeft het partijcentrum Grun Dyari gesloten. Enkele toppers van de partij zijn besmet met het coronavirus. Ook voorzitter Gregory Rusland is positief getest. Als voorzorgsmaatregel is Grun Dyari gesloten, vertelt Rusland.
Written on 02 juli 2020, 14.27
Aan het eind van de maand weet Staatsolie, als de  derde put waarnaar aardolie gezocht wordt, succesvol zal zijn. De directeur van Staatsolie, Rudolf Elias, zei vanmorgen in ABC Actueel dat hij hoopvol gestemd is. Daarom vindt hij het belangrijk dat we ons moeten voorbereiden op de grote inkomsten uit...


Online Guests

We hebben 125 gasten online

Poll

Zouden op de IC's jongere Corona-patienten voorrang moeten krijgen op 60+ patienten?