image1
Belfort eist aftreden president Bouterse
vrijdag 20 december 2019 14:40

belDe opposiie heeft gisteren in het parlement geeist dat de veroordeelde burger Desi Bouterse afstand doet van zijn functie als president. De regering schrijft in een brief aan DNA voorzitter Jenny Simons dat het vonnis van rechtswege is geschorst en dus geen rechtskracht heeft.

De oppositie is het daar niet mee eens en vindt de brief van de regering misleidend. DNA voorzitter Simons wilde deze kwestie niet tot een discussiepunt maken omdat het parlement zich niet wil mengen in een proces dat in behandeling is bij de rechterlijke macht.

Edwart Belfort, ABOP parlementarier, vindt dat Desi Bouterse de status heeft van veroordeelde die het instituut van de president bezet houdt. Belfort vindt ook  dat  president Bouterse moet aftreden.

 

 

ABC Nieuws

Written on 19 januari 2021, 14.35
De Stichting 8 December 1982 heeft een officieel verzoek ingediend bij de regering, voor het afschaffen van 25 februari als nationale feestdag. Tijdens de jaarlijkse bloemenhulde op 8 december, heeft Sunil Oemrawsing, voorzitter van de Stichting reeds aangegeven dat een dergelijk verzoek zou worden...
Written on 19 januari 2021, 14.31
Sibrano Piqué is van plan om morgen een protestactie te houden. Hierbij zullen petities worden aangeboden. Piqué is vooral bevreesd dat de regering, bij de oplossing van de economische malaise waarin Suriname zich bevindt,  met het IMF in zee wil gaan.
Written on 19 januari 2021, 14.28
President Chan Santokhi heeft de Raad van Commissarissen bij Telesur onlangs ontvangen. Na een presentatie gehouden te hebben, kreeg de RVC opdrachten mee van het Staatshoofd.Santokhi wil een plan ontvangen voor het commercialiseren van ATV, een plan voor rationalisering van Telesur zelf en speciale...
Written on 18 januari 2021, 14.51
Het is een democratisch recht van burgers om te demonstreren.Maar volgens minister Krishna Mathoera is er geen reden om te demonstreren tegen de regering. De regering is heel hard bezig om puin van de vorige regering op te ruimen.
Written on 18 januari 2021, 14.44
De vorige week aangenomen belastingwetten, met name de omzetbelasting, zullen niet leiden tot prijsverhoging van de eerste levensbehoeften. Bij de voorbereiding van de wetten heeft de Balastingdienst Suriname een aantal berekeningen uitgevoerd. Ismael Kalaykhan, directeur van de Belastingdienst...


Online Guests

We hebben 65 gasten online

Poll

Zouden op de IC's jongere Corona-patienten voorrang moeten krijgen op 60+ patienten?