image1
Geen goed idee buitenlandse kasreserve van banken volledig onder beheer van de Centrale Bank te brengen
donderdag 12 december 2019 14:37

gajaVHP-parlementariër Asis Gajadien vindt het geen goed idee als blijkt dat de Centrale Bank ervoor kiest om 100% van de buitenlandse kasreserve van de handelsbanken onder beheer van de CBvS te brengen.

Suriname heeft op dit moment een dekking van 50% als bescherming van de gelden van de cliënten van de handelsbanken. Gajadien noemt het zorgwekkend als dit opgeschroefd wordt naar 100%, omdat de Centrale Bank geen transparant beleid voert.

In september heeft de Centrale Bank een zending met cash us dollars ontvangen van de Federal Reserve Bank New York (Fed). CBvS Governor Robert van Trikt had toen gezegd dat er meerdere geldzendingen zouden plaatsvinden. Gajadien zegt dat er nog steeds geen transparantie is rondom de afspraken met de Fed Bank.

 

ABC Nieuws

Written on 19 januari 2021, 14.35
De Stichting 8 December 1982 heeft een officieel verzoek ingediend bij de regering, voor het afschaffen van 25 februari als nationale feestdag. Tijdens de jaarlijkse bloemenhulde op 8 december, heeft Sunil Oemrawsing, voorzitter van de Stichting reeds aangegeven dat een dergelijk verzoek zou worden...
Written on 19 januari 2021, 14.31
Sibrano Piqué is van plan om morgen een protestactie te houden. Hierbij zullen petities worden aangeboden. Piqué is vooral bevreesd dat de regering, bij de oplossing van de economische malaise waarin Suriname zich bevindt,  met het IMF in zee wil gaan.
Written on 19 januari 2021, 14.28
President Chan Santokhi heeft de Raad van Commissarissen bij Telesur onlangs ontvangen. Na een presentatie gehouden te hebben, kreeg de RVC opdrachten mee van het Staatshoofd.Santokhi wil een plan ontvangen voor het commercialiseren van ATV, een plan voor rationalisering van Telesur zelf en speciale...
Written on 18 januari 2021, 14.51
Het is een democratisch recht van burgers om te demonstreren.Maar volgens minister Krishna Mathoera is er geen reden om te demonstreren tegen de regering. De regering is heel hard bezig om puin van de vorige regering op te ruimen.
Written on 18 januari 2021, 14.44
De vorige week aangenomen belastingwetten, met name de omzetbelasting, zullen niet leiden tot prijsverhoging van de eerste levensbehoeften. Bij de voorbereiding van de wetten heeft de Balastingdienst Suriname een aantal berekeningen uitgevoerd. Ismael Kalaykhan, directeur van de Belastingdienst...


Online Guests

We hebben 79 gasten online

Poll

Zouden op de IC's jongere Corona-patienten voorrang moeten krijgen op 60+ patienten?