image1
Onderschepte duikboot vermoedelijk in Suriname gebouwd
woensdag 27 november 2019 14:41

drugsMaandag werd een narco-onderzeeër in Spaanse wateren met ongeveer 3.000 kilo cocaïne onderschept, in een gezamenlijke operatie waarbij de Spaanse burgerwacht, de nationale politie en de douane betrokken waren. Het is de eerste narco-duikboot die in Europese wateren is onderschept.

Onderzoekers geloven dat de 22-meter onderzeeër werd gebouwd in Zuid-Amerika, waarschijnlijk in Suriname of Guyana. De inbeslagname werd mogelijk gemaakt dankzij informatie van de Amerikaanse Drug Enforcement Administration.

Twee bemanningsleden zijn gearresteerd en de politie is op zoek naar een derde persoon die tijdens de operatie is ontsnapt. De gevangenen, afkomstig uit Ecuador, zeiden dat de derde man de Spaanse nationaliteit heeft. De onderzeeër wordt verondersteld ongeveer 3.000 kilo cocaïne uit Colombia te vervoeren.

 

ABC Nieuws

Written on 19 januari 2021, 14.35
De Stichting 8 December 1982 heeft een officieel verzoek ingediend bij de regering, voor het afschaffen van 25 februari als nationale feestdag. Tijdens de jaarlijkse bloemenhulde op 8 december, heeft Sunil Oemrawsing, voorzitter van de Stichting reeds aangegeven dat een dergelijk verzoek zou worden...
Written on 19 januari 2021, 14.31
Sibrano Piqué is van plan om morgen een protestactie te houden. Hierbij zullen petities worden aangeboden. Piqué is vooral bevreesd dat de regering, bij de oplossing van de economische malaise waarin Suriname zich bevindt,  met het IMF in zee wil gaan.
Written on 19 januari 2021, 14.28
President Chan Santokhi heeft de Raad van Commissarissen bij Telesur onlangs ontvangen. Na een presentatie gehouden te hebben, kreeg de RVC opdrachten mee van het Staatshoofd.Santokhi wil een plan ontvangen voor het commercialiseren van ATV, een plan voor rationalisering van Telesur zelf en speciale...
Written on 18 januari 2021, 14.51
Het is een democratisch recht van burgers om te demonstreren.Maar volgens minister Krishna Mathoera is er geen reden om te demonstreren tegen de regering. De regering is heel hard bezig om puin van de vorige regering op te ruimen.
Written on 18 januari 2021, 14.44
De vorige week aangenomen belastingwetten, met name de omzetbelasting, zullen niet leiden tot prijsverhoging van de eerste levensbehoeften. Bij de voorbereiding van de wetten heeft de Balastingdienst Suriname een aantal berekeningen uitgevoerd. Ismael Kalaykhan, directeur van de Belastingdienst...


Online Guests

We hebben 91 gasten online

Poll

Zouden op de IC's jongere Corona-patienten voorrang moeten krijgen op 60+ patienten?