image1
Mensen moeten eigen verantwoordelijkheid nemen om gezonder te leven
donderdag 14 november 2019 14:35

diaVandaag staat de wereld stil bij wereld diabetesdag. Verschillende landen waaronder Suriname proberen het aantal patienten met deze chronische ziekten te verminderen en de awerness bij mensen bij te brengen.

In Suriname is 13% van de bevolking diabeet en dat komt neer op ongeveer 75.000 duizend mensen.  Er komen steeds meer diabetes patienten bij en de leeftijd is steeds jonger.

Diabetes heeft veel te maken met een leefstijlsprobleem. Mensen hebben dit zelf in de hand door te letten op hun voeding en hun leefstijl, zegt dokter Beggraaf van stichting One Stop Shop die zich bezighoud met deze ziekte.

De Rotaract Club of Genesis heeft in samenwerking met Stichting One Stop Shop awareness presentaties over deze ziekte laten verzorgen op scholen van alle niveaus in Suriname 1.v.m. Wereld Diabetes dag.

Volgens Samuel Blankendal president van de Rotaract Club of Genesis probeert de serviceclub op die manier een bedrage te leveren om deze chronische ziekte onder controle te krijgen.

 

 

ABC Nieuws

Written on 27 januari 2021, 14.36
Sergio Akiemboto mag zijn eerdere brief intrekken, over het opgegeven van zijn DNA lidmaatschap. Dat zegt advocaat Gaetano Best. De meningen over deze kwestie zijn heel uiteenlopend.
Written on 27 januari 2021, 14.32
Activist Sibrano Pique is door het openbaar ministerie in vrijheid gesteld. Zaterdag werd hij aangehouden voor een zaak van 2014 waar hij verdacht wordt voor het verzenden van een pakketje met drugs. De officier van justitie is meegegaan met het verzoek van advocaat Maureen Nibte om Pique in vrijheid te...
Written on 27 januari 2021, 14.30
Minister Riad Nurmohammed van Openbare Werken gaat binnenkort 4 dossiers indienen bij het Openbaar Ministerie die te maken hebben met corruptie binnen zijn ministerie.Alle zaken hebben in de periode van de regering Bouterse plaatsgevonden. Het gaat om voertuigen van de staat die onrechtmatig zijn...
Written on 27 januari 2021, 14.25
Vrijdag 29 januari staat de verzetzaak van Desi Bouterse in het 8 decmberstrafproces weer op de rol van de Krijgsraad. De Krijgsraad zal bepalen als de zaak inhoudelijk wordt behandeld of als het verstekvonnis in eerste aanleg wordt uitgevoerd. Advocaat Gaetano Best wil niet vooruit lopen op zaken, maar...
Written on 26 januari 2021, 14.45
In diverse media is er een bericht gepubliceerd omtrent maartegelen die de regering zal treffen bij de bestrijding van het covid-19 virus. De Communicatie Dienst Suriname (CDS) distantieert zich van de maatregelen die momenteel via de diverse social media kanalen rondgaan. Avin Roosveld van de dienst...


Online Guests

We hebben 63 gasten online

Poll

Zouden op de IC's jongere Corona-patienten voorrang moeten krijgen op 60+ patienten?