image1
Sociaal Economische Raad adviseert president onbeheerde gronden in te trekken
dinsdag 09 juli 2019 14:53

bouDe Sociaal Economische Raad (SER) heeft de president geadviseerd om verlaten- en onbeheerde gronden in te trekken, zodat die weer in handen van de staat komen. Het gaat om oude plantages die nu in handen van families zijn.

Volgens Imro Fong Poen, voorzitter van de SER, kunnen deze gronden worden vrijgegeven aan burgers die daar sociaal-economische activiteiten op willen ontplooien. De regering kan bij de intrekking gebruik maken van het domeindecreet van 1981, die zegt dat de president middels een resolutie domeingronden kan intrekken, indien het vermoeden bestaat dat die onbeheerd/verlaten zijn.

Fong Poen zegt dat de gronden na intrekking behoren tot het vrije domein van de staat. De president heeft reeds een presidentiele commissie geïnstalleerd, die uitvoering kan geven aan dit advies. De commissie staat onder leiding van Eugene van der San.

 

ABC Nieuws

Written on 11 augustus 2020, 14.32
Ex minister Gilmore Hoefdraad wordt vooralsnog intern gezocht door het Korps Politie Suriname (KPS). De formele opsporng, afkomstig van de Procureur Generaal (PG), is nog niet bij de politie om gepubliceerd te kunnen worden. Dit zegt Hoofdinspecteur Humphrey Naarden, hoofd Public Relations. De interne...
Written on 11 augustus 2020, 14.29
De Surinaamse Luchtvaart Maatschappij (SLM) heeft vanaf maandagavond een nieuwe Raad van Commissarissen. De president-commissaris is Radjen Pahladsing. De overige commissarissen zijn Ganesh Laigsingh, Reshma Mangre, Clyde Cairo, Leo Brunswijk, Freddy Palata en Henry Klas. De Bond Personeel bij de...
Written on 11 augustus 2020, 14.26
Minister Hoefdraad meldt u zich aan bij de justitiële autoriteiten en zet ons land niet verder te schande. Woorden van VHP DNA lid Cedric van Samson. Er is door justitie een interne opsporing naar de ex Financiën minister uitgevaardigd.  
Written on 10 augustus 2020, 14.45
Ammoniumnitraat kan in combinatie met verschillende factoren zeer explosief zijn. Dat hebben we onlangs kunnen zien in Libanon waar de haven van de hoofdstad Beiroet is weggevaagd en de explosie aan honderden mensen het leven heeft gekost.
Written on 10 augustus 2020, 14.42
Afgelopen donderdag deed vice president Ronnie Brunswijk in DNA de onthulling dat ambassadeur, tevens DNA lid, Ebu Jones nevenwerkzaanheden  voor Grassalco NV verricht. Dit werd bevestigd door Jones.


Online Guests

We hebben 79 gasten online

Poll

Zouden op de IC's jongere Corona-patienten voorrang moeten krijgen op 60+ patienten?