image1
OW-minister Pengel met ontslag
vrijdag 10 mei 2019 14:44

pengelNa minister Regilio Dodson (NH) is ook zijn collega van Openbare Werken, Transport en Communicatie (OWT en C) vandaag met ontslag gegaan. Minister Patrick Pengel moest zich vandaag om 12.00 uur aanmelden bij president Bouterse. Naar verluidt kreeg de bewindsman de optie om zelf op te stappen of ontslag te krijgen. Hij koos voor het eerste.

Pengel raakte recentelijk in opspraak nadat assembleelid Mahinder Jogi informatie onthulde dat hij samen met collega Dodson bedrijven en stichtingen heeft opgericht wat volgens de parlementariër riekt naar belangenverstrengeling. Ook is er volgens Jogi sprake van het hebben van nevenfuncties vanwege de posities die de twee bewindslieden hebben bij de bedrijven en stichtingen.

Het is bewindslieden verboden om nevenfuncties te hebben. In reactie op deze kwestie merkte Pengel in de media op dat er niets aan de hand was. Het zou gaan om 'slapende' entiteiten die geen enkele bedrijfsactviteiten ontplooiden. Ook Dodson had aangegeven dat hij en zijn collega zich niet schuldig hadden gemaakt aan ontoelaatbare handelingen of gedragingen.

Kort voor zijn ontslag stond hij onze nieuwsdienst te woord over de kwestie van zijn ‘slapende NV’.

 

ABC Nieuws

Written on 11 augustus 2020, 14.32
Ex minister Gilmore Hoefdraad wordt vooralsnog intern gezocht door het Korps Politie Suriname (KPS). De formele opsporng, afkomstig van de Procureur Generaal (PG), is nog niet bij de politie om gepubliceerd te kunnen worden. Dit zegt Hoofdinspecteur Humphrey Naarden, hoofd Public Relations. De interne...
Written on 11 augustus 2020, 14.29
De Surinaamse Luchtvaart Maatschappij (SLM) heeft vanaf maandagavond een nieuwe Raad van Commissarissen. De president-commissaris is Radjen Pahladsing. De overige commissarissen zijn Ganesh Laigsingh, Reshma Mangre, Clyde Cairo, Leo Brunswijk, Freddy Palata en Henry Klas. De Bond Personeel bij de...
Written on 11 augustus 2020, 14.26
Minister Hoefdraad meldt u zich aan bij de justitiële autoriteiten en zet ons land niet verder te schande. Woorden van VHP DNA lid Cedric van Samson. Er is door justitie een interne opsporing naar de ex Financiën minister uitgevaardigd.  
Written on 10 augustus 2020, 14.45
Ammoniumnitraat kan in combinatie met verschillende factoren zeer explosief zijn. Dat hebben we onlangs kunnen zien in Libanon waar de haven van de hoofdstad Beiroet is weggevaagd en de explosie aan honderden mensen het leven heeft gekost.
Written on 10 augustus 2020, 14.42
Afgelopen donderdag deed vice president Ronnie Brunswijk in DNA de onthulling dat ambassadeur, tevens DNA lid, Ebu Jones nevenwerkzaanheden  voor Grassalco NV verricht. Dit werd bevestigd door Jones.


Online Guests

We hebben 56 gasten online

Poll

Zouden op de IC's jongere Corona-patienten voorrang moeten krijgen op 60+ patienten?