image1
Mogelijk grootste corruptieschandaal bij Surinaamse Postspaarbank
woensdag 08 mei 2019 14:49

jogiDe Surinaamse Postspaarbank is in opspraak geraakt. Vanuit werkrekeningen van de regering worden betalingen gedaan, die oplopen in de miljoenen. Dit zou in strijd zijn met de bankwet, omdat alleen de Centrale Bank kan optreden als kassier van de staat.

VHP-parlementariër Mahinder Jogi, zegt dat er hier sprake is van corruptie. Het zou zelfs het grootste corruptieschandaal van Suriname kunnen zijn, omdat er grote bedragen zijn overgemaakt op rekeningen van individuen.

Jogi wil dat de president ingrijpt en de directie van de bank op non-actief plaatst. Ook Financiën-minister Hoefdraad zou ontheven moeten worden. De parlementariër voorspelt dat de begrotingsbehandeling in DNA, grotendeels over deze kwestie zal gaan.

 

ABC Nieuws

Written on 11 augustus 2020, 14.32
Ex minister Gilmore Hoefdraad wordt vooralsnog intern gezocht door het Korps Politie Suriname (KPS). De formele opsporng, afkomstig van de Procureur Generaal (PG), is nog niet bij de politie om gepubliceerd te kunnen worden. Dit zegt Hoofdinspecteur Humphrey Naarden, hoofd Public Relations. De interne...
Written on 11 augustus 2020, 14.29
De Surinaamse Luchtvaart Maatschappij (SLM) heeft vanaf maandagavond een nieuwe Raad van Commissarissen. De president-commissaris is Radjen Pahladsing. De overige commissarissen zijn Ganesh Laigsingh, Reshma Mangre, Clyde Cairo, Leo Brunswijk, Freddy Palata en Henry Klas. De Bond Personeel bij de...
Written on 11 augustus 2020, 14.26
Minister Hoefdraad meldt u zich aan bij de justitiële autoriteiten en zet ons land niet verder te schande. Woorden van VHP DNA lid Cedric van Samson. Er is door justitie een interne opsporing naar de ex Financiën minister uitgevaardigd.  
Written on 10 augustus 2020, 14.45
Ammoniumnitraat kan in combinatie met verschillende factoren zeer explosief zijn. Dat hebben we onlangs kunnen zien in Libanon waar de haven van de hoofdstad Beiroet is weggevaagd en de explosie aan honderden mensen het leven heeft gekost.
Written on 10 augustus 2020, 14.42
Afgelopen donderdag deed vice president Ronnie Brunswijk in DNA de onthulling dat ambassadeur, tevens DNA lid, Ebu Jones nevenwerkzaanheden  voor Grassalco NV verricht. Dit werd bevestigd door Jones.


Online Guests

We hebben 59 gasten online

Poll

Zouden op de IC's jongere Corona-patienten voorrang moeten krijgen op 60+ patienten?