image1
Organisatie Hindoe Media schrijft universiteit over kwetsende scriptie
dinsdag 30 april 2019 14:50

ohmDe Stichting Organisatie Hindoe Media (OHM ) heeft het bestuur van de Anton de Kom Universiteit van Suriname per brief laten weten dat zij zich gekwetst voelt over de afstudeerthesis van Kajal Nirandjan. De titel van haar afstudeerthesis is: “Ze nemen het niet meer alleen van achteren, een kwalitatief onderzoek naar de ervaringen van Hindoestaanse vrouwen in Paramaribo en Wanica met hun seksuele partnerrelaties in termen van verlangens, seksuele praktijken en taboes”.

OHM betreurt het dat de universiteit een afgestudeerde aflevert, met een thesis die zeer discutabel is. Nira Partiman is jeugdcriminoloog en pedagoog en is ook verbonden aan het vrouwenteam van OHM. Zij geeft aan waarom haar organisatie zich geroepen voelde om het Adek bestuur aan te schrijven.

 

ABC Nieuws

Written on 21 mei 2019, 14.46
Minister Rabin Parmessar van LVV heeft gisteren in het parlement gezegd dat de 6 Chinese vistrawlers, uiterlijk woensdag moeten vertrekken uit Suriname. De Surinaamse Seafood Associatie (SSA) juicht deze toezegging toe, maar hoopt dat het nu ook daadwerkelijk zal gebeuren. Dit zegt SSA voorzitter Udo...
Written on 21 mei 2019, 14.38
NPS parlementarier Marlon Budike maakt zich zorgen over het waterprobleem in Commewijne. De SWM is in het district bezig met het vernieuwen van buizen in gebieden waar er reeds water is. Budike ziet liever dat de SWM de investeringen had gepleegd in gebieden die helemaal geen water hebben.
Written on 21 mei 2019, 14.34
Parlementarier William Waidoe zei vanmorgen in het programma ABC Actueel dat hij nogsteeds lid is van de Pertjajah Luhur. Hij heeft geen enkel lidmaatschap van de NDP aanvaard.  
Written on 21 mei 2019, 14.31
Parlementariër Edward Belfort kreeg het gisteren flink aan de stok met DNA vice-voorzitter Melvin Bouva. Belfort nam de nieuwe LVV minister Rabin Parmessar onder vuur over zijn eerdere functies. Dat was buiten de orde, vond Bouva.
Written on 21 mei 2019, 14.25
De uitbetaling van AOV via de monikarta verloopt heel goed. In het begin hadden senioren burgers problemen met de nieuwe manier van betalen. In het Boven Suriname gebied wordt wel nog aan kasbetalingen gedaan. Dit zegt AOV-directeur Anushka Gopalrai. Het betalingssysteem van de monikarta is via de SPSB...


Online Guests

We hebben 45 gasten online

Poll

Nederlandse voetballers met Surinaamse roots zouden t.b.v. het Nationaal elftal van Suriname een dubbel paspoort moeten kunnen krijgen