image1
Hoefdraad verdedigt Wijnerman
dinsdag 26 maart 2019 14:58

bousMinister van Financiën Gillmore Hoefdraad, heeft het Bureau voor de Staatsschuld verdedigd in het parlement. Econoom Jim Bousaid zei gisteren aan ABC dat het Bureau misleidende boekingen doet. De 670,1 miljoen SRD, die de regering heeft geclaimd aan voorschotten bij de Centrale Bank van Suriname is geboekt in januari, terwijl de gelden veel later beschikbaar zijn gesteld.

Hoefdraad blijft erbij dat het Bureau de uitgiften van leningen aan de staat, boekt en verwerkt in de maand waarop de ondertekening heeft plaatsgevonden. De minister zegt dat de promesse op 31 januari getekend is, terwijl de registratie hiervan op 8 maart gebeurd is.

Volgens Bousaid wordt de indruk gewekt wordt alsof de ontslagen governor Glenn Gersie, getekend heeft voor de voorschotten. Dat zou volgens Bousaid niet kunnen, omdat Gersie in eerste instantie hieraan niet eens wilde meewerken. ‘Dat is trouwens de reden voor zijn ontslag geweest’, aldus Bousaid.

 

ABC Nieuws

Written on 21 mei 2019, 14.46
Minister Rabin Parmessar van LVV heeft gisteren in het parlement gezegd dat de 6 Chinese vistrawlers, uiterlijk woensdag moeten vertrekken uit Suriname. De Surinaamse Seafood Associatie (SSA) juicht deze toezegging toe, maar hoopt dat het nu ook daadwerkelijk zal gebeuren. Dit zegt SSA voorzitter Udo...
Written on 21 mei 2019, 14.38
NPS parlementarier Marlon Budike maakt zich zorgen over het waterprobleem in Commewijne. De SWM is in het district bezig met het vernieuwen van buizen in gebieden waar er reeds water is. Budike ziet liever dat de SWM de investeringen had gepleegd in gebieden die helemaal geen water hebben.
Written on 21 mei 2019, 14.34
Parlementarier William Waidoe zei vanmorgen in het programma ABC Actueel dat hij nogsteeds lid is van de Pertjajah Luhur. Hij heeft geen enkel lidmaatschap van de NDP aanvaard.  
Written on 21 mei 2019, 14.31
Parlementariër Edward Belfort kreeg het gisteren flink aan de stok met DNA vice-voorzitter Melvin Bouva. Belfort nam de nieuwe LVV minister Rabin Parmessar onder vuur over zijn eerdere functies. Dat was buiten de orde, vond Bouva.
Written on 21 mei 2019, 14.25
De uitbetaling van AOV via de monikarta verloopt heel goed. In het begin hadden senioren burgers problemen met de nieuwe manier van betalen. In het Boven Suriname gebied wordt wel nog aan kasbetalingen gedaan. Dit zegt AOV-directeur Anushka Gopalrai. Het betalingssysteem van de monikarta is via de SPSB...


Online Guests

We hebben 51 gasten online

Poll

Nederlandse voetballers met Surinaamse roots zouden t.b.v. het Nationaal elftal van Suriname een dubbel paspoort moeten kunnen krijgen