image1
Belfort hekelt gedrag parlementsvoorzitter Simons
vrijdag 08 maart 2019 14:33

belfortABOP-parlementariër Edward Belfort, zegt dat parlementsvoorzitter Jenny Simons, het tot een gewoonte maakt om spreekbeurten te onderbreken. Belfort heeft gisteren vragen gesteld in het parlement over het standpunt van Suriname in de kwestie van Venezuela.

Hij wilde weten als de minister van Buitenlandse Zaken Yldiz Pollack-Beighle, inderdaad een schrijven ontvangen heeft van Amerikaanse regering, waarin de VS vraagt om Juan Guaido te ondersteunen als president van Venezuela. Suriname zei eerder Nicolas Maduro te ondersteunen.

Minister Beighle gaf hierop geen antwoord. Toen Belfort dit weer vroeg, werd hij onderbroken door Simons. Ook zei Simons dat Beighle de vraag niet hoefde te beantwoorden.

 

ABC Nieuws

Written on 21 mei 2019, 14.46
Minister Rabin Parmessar van LVV heeft gisteren in het parlement gezegd dat de 6 Chinese vistrawlers, uiterlijk woensdag moeten vertrekken uit Suriname. De Surinaamse Seafood Associatie (SSA) juicht deze toezegging toe, maar hoopt dat het nu ook daadwerkelijk zal gebeuren. Dit zegt SSA voorzitter Udo...
Written on 21 mei 2019, 14.38
NPS parlementarier Marlon Budike maakt zich zorgen over het waterprobleem in Commewijne. De SWM is in het district bezig met het vernieuwen van buizen in gebieden waar er reeds water is. Budike ziet liever dat de SWM de investeringen had gepleegd in gebieden die helemaal geen water hebben.
Written on 21 mei 2019, 14.34
Parlementarier William Waidoe zei vanmorgen in het programma ABC Actueel dat hij nogsteeds lid is van de Pertjajah Luhur. Hij heeft geen enkel lidmaatschap van de NDP aanvaard.  
Written on 21 mei 2019, 14.31
Parlementariër Edward Belfort kreeg het gisteren flink aan de stok met DNA vice-voorzitter Melvin Bouva. Belfort nam de nieuwe LVV minister Rabin Parmessar onder vuur over zijn eerdere functies. Dat was buiten de orde, vond Bouva.
Written on 21 mei 2019, 14.25
De uitbetaling van AOV via de monikarta verloopt heel goed. In het begin hadden senioren burgers problemen met de nieuwe manier van betalen. In het Boven Suriname gebied wordt wel nog aan kasbetalingen gedaan. Dit zegt AOV-directeur Anushka Gopalrai. Het betalingssysteem van de monikarta is via de SPSB...


Online Guests

We hebben 102 gasten online

Poll

Nederlandse voetballers met Surinaamse roots zouden t.b.v. het Nationaal elftal van Suriname een dubbel paspoort moeten kunnen krijgen