image1
Governor Van Trikt noemt zichzelf transparant
dinsdag 05 maart 2019 14:40

triktRobert-Gray van Trikt is vandaag officieel aangetreden als Governor van de Centrale Bank. Na een inspectie van de erewacht is hij overgegaan tot ondertekening van de processen-verbaal.

Van Trikt krijgt de ondersteuning van drie directeuren. William Orie en Maikel Soekhnandan werden beiden op 1 maart benoemd. Orie is Directeur Monetaire Aangelegenheden en Soekhnandan is Directeur Bankbedrijf en Bancaire Zaken. Ingeborg Geduld-Nijman blijft in haar functie als Directeur Toezicht Kredietwezen.

Van Trikt zegt bereid te zijn om toekomstige uitdagingen aan te gaan. Hij noemt zichzelf een ware patriot van Suriname. Ook zegt hij graag in dialoog te treden en noemt zichzelf transparant. Hij vroeg de media 2 weken de tijd om zich in te werken, alvorens vragen te kunnen beantwoorden.

 

ABC Nieuws

Written on 21 mei 2019, 14.46
Minister Rabin Parmessar van LVV heeft gisteren in het parlement gezegd dat de 6 Chinese vistrawlers, uiterlijk woensdag moeten vertrekken uit Suriname. De Surinaamse Seafood Associatie (SSA) juicht deze toezegging toe, maar hoopt dat het nu ook daadwerkelijk zal gebeuren. Dit zegt SSA voorzitter Udo...
Written on 21 mei 2019, 14.38
NPS parlementarier Marlon Budike maakt zich zorgen over het waterprobleem in Commewijne. De SWM is in het district bezig met het vernieuwen van buizen in gebieden waar er reeds water is. Budike ziet liever dat de SWM de investeringen had gepleegd in gebieden die helemaal geen water hebben.
Written on 21 mei 2019, 14.34
Parlementarier William Waidoe zei vanmorgen in het programma ABC Actueel dat hij nogsteeds lid is van de Pertjajah Luhur. Hij heeft geen enkel lidmaatschap van de NDP aanvaard.  
Written on 21 mei 2019, 14.31
Parlementariër Edward Belfort kreeg het gisteren flink aan de stok met DNA vice-voorzitter Melvin Bouva. Belfort nam de nieuwe LVV minister Rabin Parmessar onder vuur over zijn eerdere functies. Dat was buiten de orde, vond Bouva.
Written on 21 mei 2019, 14.25
De uitbetaling van AOV via de monikarta verloopt heel goed. In het begin hadden senioren burgers problemen met de nieuwe manier van betalen. In het Boven Suriname gebied wordt wel nog aan kasbetalingen gedaan. Dit zegt AOV-directeur Anushka Gopalrai. Het betalingssysteem van de monikarta is via de SPSB...


Online Guests

We hebben 61 gasten online

Poll

Nederlandse voetballers met Surinaamse roots zouden t.b.v. het Nationaal elftal van Suriname een dubbel paspoort moeten kunnen krijgen