image1
DNA vergadering had niet mogen eindigen zonder motie
vrijdag 22 februari 2019 14:54

ruthTijdens de vergadering in het parlement gisteren, heeft de oppositie getracht een motie in te dienen. Dit kon echter niet behandeld worden. De oppositie eistte het ontslag van Financieenminister Gillmore Hoefdraad. Parlementsvoorzitter Jennifer Simons, zei dat er geen moties ingediend kunnen worden tijdens interrupties.

Oud vice-voorzitter van het parlement Ruth Wijdenbosch, zegt dat er geen sprake was van een interruptie. Volgens haar was het een spreekbeurt, waardoor de motie wel kon worden ingediend. Toch zegt Wijdenbosch dat de oppositie een schorsing had moeten aanvragen, waarna de motie wel ingediend kon worden. Wijdenbosch is van mening dat de vergadering niet beendigd kon worden, zonder dat de motie werd ingediend.

Het parlement had de briefwisseling tussen minister Hoefdraad en gewezen Governor Gersie, opgevraagd. Hoefdraad weigerde omdat hij eerst toestemming nodig zou moeten hebben van Gersie. Wijdenbosch vindt dit een drogreden.

 

 

ABC Nieuws

Written on 21 mei 2019, 14.46
Minister Rabin Parmessar van LVV heeft gisteren in het parlement gezegd dat de 6 Chinese vistrawlers, uiterlijk woensdag moeten vertrekken uit Suriname. De Surinaamse Seafood Associatie (SSA) juicht deze toezegging toe, maar hoopt dat het nu ook daadwerkelijk zal gebeuren. Dit zegt SSA voorzitter Udo...
Written on 21 mei 2019, 14.38
NPS parlementarier Marlon Budike maakt zich zorgen over het waterprobleem in Commewijne. De SWM is in het district bezig met het vernieuwen van buizen in gebieden waar er reeds water is. Budike ziet liever dat de SWM de investeringen had gepleegd in gebieden die helemaal geen water hebben.
Written on 21 mei 2019, 14.34
Parlementarier William Waidoe zei vanmorgen in het programma ABC Actueel dat hij nogsteeds lid is van de Pertjajah Luhur. Hij heeft geen enkel lidmaatschap van de NDP aanvaard.  
Written on 21 mei 2019, 14.31
Parlementariër Edward Belfort kreeg het gisteren flink aan de stok met DNA vice-voorzitter Melvin Bouva. Belfort nam de nieuwe LVV minister Rabin Parmessar onder vuur over zijn eerdere functies. Dat was buiten de orde, vond Bouva.
Written on 21 mei 2019, 14.25
De uitbetaling van AOV via de monikarta verloopt heel goed. In het begin hadden senioren burgers problemen met de nieuwe manier van betalen. In het Boven Suriname gebied wordt wel nog aan kasbetalingen gedaan. Dit zegt AOV-directeur Anushka Gopalrai. Het betalingssysteem van de monikarta is via de SPSB...


Online Guests

We hebben 58 gasten online

Poll

Nederlandse voetballers met Surinaamse roots zouden t.b.v. het Nationaal elftal van Suriname een dubbel paspoort moeten kunnen krijgen