image1
Rode draad buitenlands beleid Suriname overduidelijk
dinsdag 15 januari 2019 14:47

alfaSuriname schaart zich als 1 van de weinige landen in de regio steevast achter Venezuela en het regime van Nicolas Maduro. Negentien landen, goed voor meer dan 80% van de totale bevolking van Noord- en Zuid-Amerika erkennen de legitimiteit van het presidentschap van Nicolas Maduro van Venezuela niet.

Zes landen, waaronder Venezuela, Bolivia, Nicaragua en Suriname, die minder dan 5% van de bevolking van de Amerika’s vertegenwoordigen, hebben tegen de resolutie van de Permanente Raad van de Organisatie van Amerikaanse Staten (OAS) gestemd. Volgens DOE voorzitter Steven Alfaisie is met dit standpunt duidelijk wat de rode draad van de buitenlandse politiek van Suriname is.

Alfaisie doet een dringend beroep op president Bouterse om de scheiding der machten in acht te nemen en niet aan de rechtstaat te tornen. Hij reageert met deze oproep op de uitlatingen gedaan door Bouterse over procureur generaal Roy Baidjnath Panday.

 

ABC Nieuws

Written on 21 mei 2019, 14.46
Minister Rabin Parmessar van LVV heeft gisteren in het parlement gezegd dat de 6 Chinese vistrawlers, uiterlijk woensdag moeten vertrekken uit Suriname. De Surinaamse Seafood Associatie (SSA) juicht deze toezegging toe, maar hoopt dat het nu ook daadwerkelijk zal gebeuren. Dit zegt SSA voorzitter Udo...
Written on 21 mei 2019, 14.38
NPS parlementarier Marlon Budike maakt zich zorgen over het waterprobleem in Commewijne. De SWM is in het district bezig met het vernieuwen van buizen in gebieden waar er reeds water is. Budike ziet liever dat de SWM de investeringen had gepleegd in gebieden die helemaal geen water hebben.
Written on 21 mei 2019, 14.34
Parlementarier William Waidoe zei vanmorgen in het programma ABC Actueel dat hij nogsteeds lid is van de Pertjajah Luhur. Hij heeft geen enkel lidmaatschap van de NDP aanvaard.  
Written on 21 mei 2019, 14.31
Parlementariër Edward Belfort kreeg het gisteren flink aan de stok met DNA vice-voorzitter Melvin Bouva. Belfort nam de nieuwe LVV minister Rabin Parmessar onder vuur over zijn eerdere functies. Dat was buiten de orde, vond Bouva.
Written on 21 mei 2019, 14.25
De uitbetaling van AOV via de monikarta verloopt heel goed. In het begin hadden senioren burgers problemen met de nieuwe manier van betalen. In het Boven Suriname gebied wordt wel nog aan kasbetalingen gedaan. Dit zegt AOV-directeur Anushka Gopalrai. Het betalingssysteem van de monikarta is via de SPSB...


Online Guests

We hebben 50 gasten online

Poll

Nederlandse voetballers met Surinaamse roots zouden t.b.v. het Nationaal elftal van Suriname een dubbel paspoort moeten kunnen krijgen