image1
Hoefdraad moet open staan voor kritiek en advies
woensdag 09 januari 2019 14:31

bousMinister Gillmore Hoefdraad van Financien, moet zich openstellen voor kritiek en advies van deskundigen. Dat zegt ex-directeur van de Hakrinbank, Jim Bousaid.

Volgens Bousaid is het beleid zodanig, dat Suriname niet meer uit haar schulden kan komen. Er wordt teveel geleend, waardoor alle inkomsten verloren gaan aan aflossingen en rente. Bousaid zegt ook dat goede economische initiatieven, zoals BTW, verschoven worden om politieke motieven.

Winston Ramautarsing, voorzitter van de Vereniging van Economisten in Suriname (VES), zegt dat de minister vaker hulp is aangeboden. Een effectieve samenwerking blijft echter steeds uit. Ramautarsing spreekt zijn bezorgdheid uit over de hoogte van de staatsschuld.

 

ABC Nieuws

Written on 21 mei 2019, 14.46
Minister Rabin Parmessar van LVV heeft gisteren in het parlement gezegd dat de 6 Chinese vistrawlers, uiterlijk woensdag moeten vertrekken uit Suriname. De Surinaamse Seafood Associatie (SSA) juicht deze toezegging toe, maar hoopt dat het nu ook daadwerkelijk zal gebeuren. Dit zegt SSA voorzitter Udo...
Written on 21 mei 2019, 14.38
NPS parlementarier Marlon Budike maakt zich zorgen over het waterprobleem in Commewijne. De SWM is in het district bezig met het vernieuwen van buizen in gebieden waar er reeds water is. Budike ziet liever dat de SWM de investeringen had gepleegd in gebieden die helemaal geen water hebben.
Written on 21 mei 2019, 14.34
Parlementarier William Waidoe zei vanmorgen in het programma ABC Actueel dat hij nogsteeds lid is van de Pertjajah Luhur. Hij heeft geen enkel lidmaatschap van de NDP aanvaard.  
Written on 21 mei 2019, 14.31
Parlementariër Edward Belfort kreeg het gisteren flink aan de stok met DNA vice-voorzitter Melvin Bouva. Belfort nam de nieuwe LVV minister Rabin Parmessar onder vuur over zijn eerdere functies. Dat was buiten de orde, vond Bouva.
Written on 21 mei 2019, 14.25
De uitbetaling van AOV via de monikarta verloopt heel goed. In het begin hadden senioren burgers problemen met de nieuwe manier van betalen. In het Boven Suriname gebied wordt wel nog aan kasbetalingen gedaan. Dit zegt AOV-directeur Anushka Gopalrai. Het betalingssysteem van de monikarta is via de SPSB...


Online Guests

We hebben 68 gasten online

Poll

Nederlandse voetballers met Surinaamse roots zouden t.b.v. het Nationaal elftal van Suriname een dubbel paspoort moeten kunnen krijgen