image1
8 decemberproces tegen Naarendorp en Harjoprajitno wordt op 4 januari voortgezet
donderdag 13 december 2018 14:40

8 decHet 8 decemberstrafproces tegen vandaag Harvey Naarendorp en John Hardjoprajitno is vandaag voortgezet. Naarendorp en Hardjoprajitno waren ten tijde van de decembermoorden in 1982 ministers.

Daarom dient hun zaak bij de kantonrechter en niet bij de krijgsraad zoals bij de andere verdachten in dit strafproces het geval was.
Naarendorp en Hardjoprajitno staan terecht voor verdenking van betrokkenheid bij de moord op vijftien vooraanstaande Surinamers in december 1982.

Volgens Irwin Kanhai, advocaat van verdachte Harvey Naarendorp, is de kantonrechter niet bevoegd deze zaak te behandelen omdat er volgens hem sprake is van een ambtsdelict. En voor dat soort delicten is het Hof van Justitie de juiste rechter. Ook meent Kanhai dat de vervolging veel te laat is, die had al in 2000 moeten plaatsvinden.

Hardjoprajitno wordt bijgestaan door zijn raadsman, Jonh Kraag.

Rechter Alida Johans heeft de zaak verdaagd naar 4 januari 2019, dan zal officier van justitie, Astrid Niamat, reageren op de verweren van de advocaten.

 

ABC Nieuws

Written on 21 mei 2019, 14.46
Minister Rabin Parmessar van LVV heeft gisteren in het parlement gezegd dat de 6 Chinese vistrawlers, uiterlijk woensdag moeten vertrekken uit Suriname. De Surinaamse Seafood Associatie (SSA) juicht deze toezegging toe, maar hoopt dat het nu ook daadwerkelijk zal gebeuren. Dit zegt SSA voorzitter Udo...
Written on 21 mei 2019, 14.38
NPS parlementarier Marlon Budike maakt zich zorgen over het waterprobleem in Commewijne. De SWM is in het district bezig met het vernieuwen van buizen in gebieden waar er reeds water is. Budike ziet liever dat de SWM de investeringen had gepleegd in gebieden die helemaal geen water hebben.
Written on 21 mei 2019, 14.34
Parlementarier William Waidoe zei vanmorgen in het programma ABC Actueel dat hij nogsteeds lid is van de Pertjajah Luhur. Hij heeft geen enkel lidmaatschap van de NDP aanvaard.  
Written on 21 mei 2019, 14.31
Parlementariër Edward Belfort kreeg het gisteren flink aan de stok met DNA vice-voorzitter Melvin Bouva. Belfort nam de nieuwe LVV minister Rabin Parmessar onder vuur over zijn eerdere functies. Dat was buiten de orde, vond Bouva.
Written on 21 mei 2019, 14.25
De uitbetaling van AOV via de monikarta verloopt heel goed. In het begin hadden senioren burgers problemen met de nieuwe manier van betalen. In het Boven Suriname gebied wordt wel nog aan kasbetalingen gedaan. Dit zegt AOV-directeur Anushka Gopalrai. Het betalingssysteem van de monikarta is via de SPSB...


Online Guests

We hebben 63 gasten online

Poll

Nederlandse voetballers met Surinaamse roots zouden t.b.v. het Nationaal elftal van Suriname een dubbel paspoort moeten kunnen krijgen