image1
Volksgezondheid start Medische screening leerlingen OS 1 Houttuin.
donderdag 25 oktober 2018 14:36

ornamiboHet ministerie van Volksgezondheid is met haar werkarmen, de Regionale Gezondheids Dienst  ( RGD) en het Bureau voor de Openbare Gezondheidzorg  ( BOG) , begonnen met het screenen van de leerlingen van de Openbare School 1 Houttuin .

Deze school was alsgevolg van de rook- en stankontwikkeling tijdens de brand op de vuilstortplaats Ornamibo ruim een week gesloten. Letitia Bharose- Mangre is schoolhoofd van de Openbare school 1 Houttuin. Volgens haar waren er klachten bij de leerlingen in de periode van de rookontwikkeling.
Premdew Lachmon is hoofd van de RGD poli te Houttuin. Hij vertelt wat de bedoeling van de screening is.

 

 

ABC Nieuws

Written on 21 mei 2019, 14.46
Minister Rabin Parmessar van LVV heeft gisteren in het parlement gezegd dat de 6 Chinese vistrawlers, uiterlijk woensdag moeten vertrekken uit Suriname. De Surinaamse Seafood Associatie (SSA) juicht deze toezegging toe, maar hoopt dat het nu ook daadwerkelijk zal gebeuren. Dit zegt SSA voorzitter Udo...
Written on 21 mei 2019, 14.38
NPS parlementarier Marlon Budike maakt zich zorgen over het waterprobleem in Commewijne. De SWM is in het district bezig met het vernieuwen van buizen in gebieden waar er reeds water is. Budike ziet liever dat de SWM de investeringen had gepleegd in gebieden die helemaal geen water hebben.
Written on 21 mei 2019, 14.34
Parlementarier William Waidoe zei vanmorgen in het programma ABC Actueel dat hij nogsteeds lid is van de Pertjajah Luhur. Hij heeft geen enkel lidmaatschap van de NDP aanvaard.  
Written on 21 mei 2019, 14.31
Parlementariër Edward Belfort kreeg het gisteren flink aan de stok met DNA vice-voorzitter Melvin Bouva. Belfort nam de nieuwe LVV minister Rabin Parmessar onder vuur over zijn eerdere functies. Dat was buiten de orde, vond Bouva.
Written on 21 mei 2019, 14.25
De uitbetaling van AOV via de monikarta verloopt heel goed. In het begin hadden senioren burgers problemen met de nieuwe manier van betalen. In het Boven Suriname gebied wordt wel nog aan kasbetalingen gedaan. Dit zegt AOV-directeur Anushka Gopalrai. Het betalingssysteem van de monikarta is via de SPSB...


Online Guests

We hebben 87 gasten online

Poll

Nederlandse voetballers met Surinaamse roots zouden t.b.v. het Nationaal elftal van Suriname een dubbel paspoort moeten kunnen krijgen