image1
PL legt dit jaar uit protest geen krans te Mariënburg
maandag 06 augustus 2018 14:27

somoVoor het eerst in de geschiedenis van Pertjajah Luhur (PL) zal de partij dit jaar geen krans leggen bij het monument van de Javaanse immigratie te Mariënburg. Nadat Pertjajah Luhur geen vergunning heeft gekregen om te Mariënburg de Javaanse Immigratie te herdenken, heeft de partij besloten om alle activiteiten, te verplaatsen naar het Openluchtmuseum te Nieuw-Amsterdam.

Het is echter wel altijd de bedoeling geweest van de partij om een kranslegging te doen bij het monument te Mariënburg. 
De districtscommissaris van Commewijne, Adjaikoemar Kali, heeft de PL aangegeven, dat alleen om 15.00 uur de PL zich naar Mariënburg kan begeven voor het leggen van kransen.

Omdat aan de partij beperkingen worden opgelegd hebben wij met pijn in het hart besloten om dit jaar geen kranslegging te doen te Mariënburg, zegt PL voorzitter Paul Somohardjo.

 

ABC Nieuws

Written on 21 mei 2019, 14.46
Minister Rabin Parmessar van LVV heeft gisteren in het parlement gezegd dat de 6 Chinese vistrawlers, uiterlijk woensdag moeten vertrekken uit Suriname. De Surinaamse Seafood Associatie (SSA) juicht deze toezegging toe, maar hoopt dat het nu ook daadwerkelijk zal gebeuren. Dit zegt SSA voorzitter Udo...
Written on 21 mei 2019, 14.38
NPS parlementarier Marlon Budike maakt zich zorgen over het waterprobleem in Commewijne. De SWM is in het district bezig met het vernieuwen van buizen in gebieden waar er reeds water is. Budike ziet liever dat de SWM de investeringen had gepleegd in gebieden die helemaal geen water hebben.
Written on 21 mei 2019, 14.34
Parlementarier William Waidoe zei vanmorgen in het programma ABC Actueel dat hij nogsteeds lid is van de Pertjajah Luhur. Hij heeft geen enkel lidmaatschap van de NDP aanvaard.  
Written on 21 mei 2019, 14.31
Parlementariër Edward Belfort kreeg het gisteren flink aan de stok met DNA vice-voorzitter Melvin Bouva. Belfort nam de nieuwe LVV minister Rabin Parmessar onder vuur over zijn eerdere functies. Dat was buiten de orde, vond Bouva.
Written on 21 mei 2019, 14.25
De uitbetaling van AOV via de monikarta verloopt heel goed. In het begin hadden senioren burgers problemen met de nieuwe manier van betalen. In het Boven Suriname gebied wordt wel nog aan kasbetalingen gedaan. Dit zegt AOV-directeur Anushka Gopalrai. Het betalingssysteem van de monikarta is via de SPSB...


Online Guests

We hebben 51 gasten online

Poll

Nederlandse voetballers met Surinaamse roots zouden t.b.v. het Nationaal elftal van Suriname een dubbel paspoort moeten kunnen krijgen