image1
Gerold Febis overleden
dinsdag 10 april 2018 15:16

Gerold Diepbedroefd maken wij bekend dat Gerold Febis het tijdige met het eeuwige heeft verwisseld.

Gerold studeerde in Groningen en werkte 8 jaar als therapeut met jongeren in twee Groningse instellingen. Daarna werkte Gerold in Suriname als programmamaker/ presentator bij de SRS en Radio ABC.

Hij werd ook copywriter en hoofd PR bij Kersten het grootste handelshuis in Suriname.

Gerold heeft eind jaren 70 de overstap gemaakt van de SRS naar Radio ABC.
Hij was een echte programmamaker. Hij stopte enorm veel energie in alles wat hij deed. Ook in zijn programma's.

Gerold was in staat je gekluisterd aan de radio te houden met zijn vaak spirituele items.
Hij heeft spraakmakende programma's gemaakt tot eind 1982. Na de vernietiging van ABC is Gerold naar Nederland vertrokken.

Na terugkomst in Nederland heeft hij nog jaren in de hulpverlening gewerkt om uiteindelijk weer op het creatieve pad te komen. In 2000 begon hij samen met Johanna Koelman ArtsUnited waar hij zich vooral kon ontwikkelen in de natuurfotografie.

Toen ABC in 1993 weer begon, heeft hij zich enorm ingezet om het station een eigen identiteit te geven.
ABC, The Love Station, is zijn creatie geweest.

Een zeer creatieve geest die een serie jingles voor ABC produceerde. Jingles voor het nieuws, voor ABC Actueel en voor de reguliere uitzending jingles met muziek die hij zelf componeerde.

Hij heeft vanuit een afstand jaren de uitzendigen gemonitoord en bijgestuurd.
Een echte ABC'er, in hart en nieren. Een pilaar van het station.

Gerold Febis, een van de beste programmamakers die Suriname ooit heeft gekend.
Gerold, thanks for the LOVE. May your soul rest in peace.

 

ABC Nieuws

Written on 21 mei 2019, 14.46
Minister Rabin Parmessar van LVV heeft gisteren in het parlement gezegd dat de 6 Chinese vistrawlers, uiterlijk woensdag moeten vertrekken uit Suriname. De Surinaamse Seafood Associatie (SSA) juicht deze toezegging toe, maar hoopt dat het nu ook daadwerkelijk zal gebeuren. Dit zegt SSA voorzitter Udo...
Written on 21 mei 2019, 14.38
NPS parlementarier Marlon Budike maakt zich zorgen over het waterprobleem in Commewijne. De SWM is in het district bezig met het vernieuwen van buizen in gebieden waar er reeds water is. Budike ziet liever dat de SWM de investeringen had gepleegd in gebieden die helemaal geen water hebben.
Written on 21 mei 2019, 14.34
Parlementarier William Waidoe zei vanmorgen in het programma ABC Actueel dat hij nogsteeds lid is van de Pertjajah Luhur. Hij heeft geen enkel lidmaatschap van de NDP aanvaard.  
Written on 21 mei 2019, 14.31
Parlementariër Edward Belfort kreeg het gisteren flink aan de stok met DNA vice-voorzitter Melvin Bouva. Belfort nam de nieuwe LVV minister Rabin Parmessar onder vuur over zijn eerdere functies. Dat was buiten de orde, vond Bouva.
Written on 21 mei 2019, 14.25
De uitbetaling van AOV via de monikarta verloopt heel goed. In het begin hadden senioren burgers problemen met de nieuwe manier van betalen. In het Boven Suriname gebied wordt wel nog aan kasbetalingen gedaan. Dit zegt AOV-directeur Anushka Gopalrai. Het betalingssysteem van de monikarta is via de SPSB...


Online Guests

We hebben 69 gasten online

Poll

Nederlandse voetballers met Surinaamse roots zouden t.b.v. het Nationaal elftal van Suriname een dubbel paspoort moeten kunnen krijgen