image1
Nieuwe ministers worden morgen beëdigd
dinsdag 03 april 2018 14:36

vanDe nieuwe ministers, die zitting zullen nemen in de regering bouterse, worden morgen beedigd. Dit zegt Eugene van der San, directeur van het kabinet. Van der San zegt dat de ministers, krachtens de wet, nog een bezoldiging zullen ontvangen over de komende 6 maanden. Volgens hem hangt het ook van de president af of een minister van de privileges kan genieten na een zittingstermijn van 1 jaar.

Van der San vertelt wie de nieuwe ministers zijn. Op de ministeries: Justitie en Politie, Handel en Industrie, Sport en Jeugdzaken, Volksgezondheid, Openbare Werken, Transport & Communicatie, Onderwijs  en LVV, wordt er gereshuffeld. De beëdiging is morgenochtend om 10.00 uur in het Presidentieel Paleis. De president belegt daarna een persconferentie.

 

ABC Nieuws

Written on 21 mei 2019, 14.46
Minister Rabin Parmessar van LVV heeft gisteren in het parlement gezegd dat de 6 Chinese vistrawlers, uiterlijk woensdag moeten vertrekken uit Suriname. De Surinaamse Seafood Associatie (SSA) juicht deze toezegging toe, maar hoopt dat het nu ook daadwerkelijk zal gebeuren. Dit zegt SSA voorzitter Udo...
Written on 21 mei 2019, 14.38
NPS parlementarier Marlon Budike maakt zich zorgen over het waterprobleem in Commewijne. De SWM is in het district bezig met het vernieuwen van buizen in gebieden waar er reeds water is. Budike ziet liever dat de SWM de investeringen had gepleegd in gebieden die helemaal geen water hebben.
Written on 21 mei 2019, 14.34
Parlementarier William Waidoe zei vanmorgen in het programma ABC Actueel dat hij nogsteeds lid is van de Pertjajah Luhur. Hij heeft geen enkel lidmaatschap van de NDP aanvaard.  
Written on 21 mei 2019, 14.31
Parlementariër Edward Belfort kreeg het gisteren flink aan de stok met DNA vice-voorzitter Melvin Bouva. Belfort nam de nieuwe LVV minister Rabin Parmessar onder vuur over zijn eerdere functies. Dat was buiten de orde, vond Bouva.
Written on 21 mei 2019, 14.25
De uitbetaling van AOV via de monikarta verloopt heel goed. In het begin hadden senioren burgers problemen met de nieuwe manier van betalen. In het Boven Suriname gebied wordt wel nog aan kasbetalingen gedaan. Dit zegt AOV-directeur Anushka Gopalrai. Het betalingssysteem van de monikarta is via de SPSB...


Online Guests

We hebben 72 gasten online

Poll

Nederlandse voetballers met Surinaamse roots zouden t.b.v. het Nationaal elftal van Suriname een dubbel paspoort moeten kunnen krijgen