image1
Jeugdparlement vindt het onvoorstelbaar dat onderwijs zoveel belemmeringen heeft
woensdag 07 maart 2018 14:20

njpHet Nationaal Jeugdparlement heeft een schrijven gericht aan de regering waarin zij aangeeft zich niet te kunnen voorstellen dat afspraken niet worden nageleefd.

De regering heeft een 25% verhoging beloofd aan de Organisatie voor Bus- en Boothouders (OBS), welke nogsteeds niet is uitbetaald. De OBS heeft het schoolvervoer landelijk lamgelegd.

Het jeugdparlement doet een oproep aan de regering om de rust te doen wederkeren in het onderwijsveld en het recht op onderwijs niet langer te discrimineren.

Volgens Dinesh Parag, ondervoorzitter van het Jeugdparlement, worden de leerlingen weer de dupe van deze belemmering. Op vele scholen zijn slechts 50% van de pupillen aanwezig.

Parag voert verder aan dat het jeugdparlement nog steeds niet betrokken wordt bij de evaluatie en gesprekken, welke de overheid voert met partijen, over problemen binnen het onderwijs. Ondanks vele aandringen van het Jeugdparlement laat een reactie op zich wachten.

“Het lijkt cliche dat wij steeds schrijven richten aan de overheid, maar dat zullen we blijven doen zodat de belangen van het kind behartigd worden”, aldus Parag.

 

ABC Nieuws

Written on 21 mei 2019, 14.46
Minister Rabin Parmessar van LVV heeft gisteren in het parlement gezegd dat de 6 Chinese vistrawlers, uiterlijk woensdag moeten vertrekken uit Suriname. De Surinaamse Seafood Associatie (SSA) juicht deze toezegging toe, maar hoopt dat het nu ook daadwerkelijk zal gebeuren. Dit zegt SSA voorzitter Udo...
Written on 21 mei 2019, 14.38
NPS parlementarier Marlon Budike maakt zich zorgen over het waterprobleem in Commewijne. De SWM is in het district bezig met het vernieuwen van buizen in gebieden waar er reeds water is. Budike ziet liever dat de SWM de investeringen had gepleegd in gebieden die helemaal geen water hebben.
Written on 21 mei 2019, 14.34
Parlementarier William Waidoe zei vanmorgen in het programma ABC Actueel dat hij nogsteeds lid is van de Pertjajah Luhur. Hij heeft geen enkel lidmaatschap van de NDP aanvaard.  
Written on 21 mei 2019, 14.31
Parlementariër Edward Belfort kreeg het gisteren flink aan de stok met DNA vice-voorzitter Melvin Bouva. Belfort nam de nieuwe LVV minister Rabin Parmessar onder vuur over zijn eerdere functies. Dat was buiten de orde, vond Bouva.
Written on 21 mei 2019, 14.25
De uitbetaling van AOV via de monikarta verloopt heel goed. In het begin hadden senioren burgers problemen met de nieuwe manier van betalen. In het Boven Suriname gebied wordt wel nog aan kasbetalingen gedaan. Dit zegt AOV-directeur Anushka Gopalrai. Het betalingssysteem van de monikarta is via de SPSB...


Online Guests

We hebben 80 gasten online

Poll

Nederlandse voetballers met Surinaamse roots zouden t.b.v. het Nationaal elftal van Suriname een dubbel paspoort moeten kunnen krijgen