image1
Kranslegging bij standbeeld Lachmon in verband met 69-jarig bestaan VHP
dinsdag 16 januari 2018 14:27

santokhiDe Vooruitstrevende Hervormings Partij, VHP, herdenkt vandaag haar 69-jarig bestaan. Partijvoorzitter, Chan Santhoki, zegt dat er geen feest gevierd zal worden. De situatie in het land zou dat niet toelaten.

Er is wel een kranslegging op het terrein van Stichting de Olifant bij het standbeeld van oprichter Jaggernath Lachmon.

Santhoki zegt dat de partij een rijke geschiedenis heeft. Het is lang geleden opgericht en is nog steeds groeiende.

De partijvoorzitter blikt terug op het succes van de VHP waaronder haar bijdrage in de onafhankelijkheid van Suriname, de verbroederingspolitiek van Jaggernath Lachmon en de herdemocratisering van de staat na de militaire periode.

Santhoki zegt dat de partij elke dag groeit, ook in de distrikten. De VHP wil de verbroederingspolitiek van haar oprichter nu ook laten blijken in de structuren van de partij.

“Het vertrouwen in de partij neemt steeds toe. De partij is zich ervan bewust dat we in een nieuw tijdperk leven waarbij de uitdagingen veranderd zijn. Daarom  focust de partij zich op transformatie en hervorming, aldus Santhoki.

 

ABC Nieuws

Written on 21 mei 2019, 14.46
Minister Rabin Parmessar van LVV heeft gisteren in het parlement gezegd dat de 6 Chinese vistrawlers, uiterlijk woensdag moeten vertrekken uit Suriname. De Surinaamse Seafood Associatie (SSA) juicht deze toezegging toe, maar hoopt dat het nu ook daadwerkelijk zal gebeuren. Dit zegt SSA voorzitter Udo...
Written on 21 mei 2019, 14.38
NPS parlementarier Marlon Budike maakt zich zorgen over het waterprobleem in Commewijne. De SWM is in het district bezig met het vernieuwen van buizen in gebieden waar er reeds water is. Budike ziet liever dat de SWM de investeringen had gepleegd in gebieden die helemaal geen water hebben.
Written on 21 mei 2019, 14.34
Parlementarier William Waidoe zei vanmorgen in het programma ABC Actueel dat hij nogsteeds lid is van de Pertjajah Luhur. Hij heeft geen enkel lidmaatschap van de NDP aanvaard.  
Written on 21 mei 2019, 14.31
Parlementariër Edward Belfort kreeg het gisteren flink aan de stok met DNA vice-voorzitter Melvin Bouva. Belfort nam de nieuwe LVV minister Rabin Parmessar onder vuur over zijn eerdere functies. Dat was buiten de orde, vond Bouva.
Written on 21 mei 2019, 14.25
De uitbetaling van AOV via de monikarta verloopt heel goed. In het begin hadden senioren burgers problemen met de nieuwe manier van betalen. In het Boven Suriname gebied wordt wel nog aan kasbetalingen gedaan. Dit zegt AOV-directeur Anushka Gopalrai. Het betalingssysteem van de monikarta is via de SPSB...


Online Guests

We hebben 66 gasten online

Poll

Nederlandse voetballers met Surinaamse roots zouden t.b.v. het Nationaal elftal van Suriname een dubbel paspoort moeten kunnen krijgen