image1
Bond personeel onderwijs staat niet achter actie stafcollectief
donderdag 14 december 2017 14:38

peneuxHet stafcollectief op het hoofdkantoor van het ministerie van onderwijs, wetenschap & Cultuur, is in beraad. Zij protesteren tegen het ontslag van minister Robert Peneux.

Er onstond ophef over de uitvoering van het staatsbesluit van 9 oktober 2017 op de VOS-scholen. Met als gevolg dat de Bond van Leraren en de VOS-directeuren het vertrouwen in de minister hebben opgezegd.

Guno Sabajo, voorzitter Bond Personeel Onderwijs, zegt dat hij niet staat achter de acties van het stafcollectief.

“Er was te vaak sprake van onrust onder deze minister en hij heeft zijn portefeuille op eigen verzoek ter beschikking gesteld. Het stafpersoneel is ook niet opgekomen voor andere gevallen van ontslagen personeel”, aldus Sabajo. De directeur van het ministerie was niet bereikbaar voor commentaar.


 

ABC Nieuws

Written on 21 mei 2019, 14.46
Minister Rabin Parmessar van LVV heeft gisteren in het parlement gezegd dat de 6 Chinese vistrawlers, uiterlijk woensdag moeten vertrekken uit Suriname. De Surinaamse Seafood Associatie (SSA) juicht deze toezegging toe, maar hoopt dat het nu ook daadwerkelijk zal gebeuren. Dit zegt SSA voorzitter Udo...
Written on 21 mei 2019, 14.38
NPS parlementarier Marlon Budike maakt zich zorgen over het waterprobleem in Commewijne. De SWM is in het district bezig met het vernieuwen van buizen in gebieden waar er reeds water is. Budike ziet liever dat de SWM de investeringen had gepleegd in gebieden die helemaal geen water hebben.
Written on 21 mei 2019, 14.34
Parlementarier William Waidoe zei vanmorgen in het programma ABC Actueel dat hij nogsteeds lid is van de Pertjajah Luhur. Hij heeft geen enkel lidmaatschap van de NDP aanvaard.  
Written on 21 mei 2019, 14.31
Parlementariër Edward Belfort kreeg het gisteren flink aan de stok met DNA vice-voorzitter Melvin Bouva. Belfort nam de nieuwe LVV minister Rabin Parmessar onder vuur over zijn eerdere functies. Dat was buiten de orde, vond Bouva.
Written on 21 mei 2019, 14.25
De uitbetaling van AOV via de monikarta verloopt heel goed. In het begin hadden senioren burgers problemen met de nieuwe manier van betalen. In het Boven Suriname gebied wordt wel nog aan kasbetalingen gedaan. Dit zegt AOV-directeur Anushka Gopalrai. Het betalingssysteem van de monikarta is via de SPSB...


Online Guests

We hebben 101 gasten online

Poll

Nederlandse voetballers met Surinaamse roots zouden t.b.v. het Nationaal elftal van Suriname een dubbel paspoort moeten kunnen krijgen