image1
Voedselpakketten moeten meer lokale producten bevatten
woensdag 27 september 2017 15:51

JogiDe voedselpakketten, die door de overheid worden verkocht aan sociaal zwakkeren, moeten volgens assembleelid Mahinder Jogi, meer lokale producten bevatten.

De overheid subsidieert de pakketten voor 75% en de sociaal zwakkeren moeten opdraaien voor 25%. Maar, volgens Jogi, gaat een groot deel van dit geld weg naar het buitenland omdat buitenlandse producten in het pakket zitten.

Ook dient het pakket melk of melkproducten te bevatten zodat er een goede variatie van levensmiddelen is en de agrarische sector kan verdienen.Volgens Jogi is er onvoldoende transparantie bij de distributie van voedselpakketten. Er kan niet worden nagetrokken wie een pakket krijgt en hoe de selectie plaatsvindt.

 

ABC Nieuws

Written on 21 mei 2019, 14.46
Minister Rabin Parmessar van LVV heeft gisteren in het parlement gezegd dat de 6 Chinese vistrawlers, uiterlijk woensdag moeten vertrekken uit Suriname. De Surinaamse Seafood Associatie (SSA) juicht deze toezegging toe, maar hoopt dat het nu ook daadwerkelijk zal gebeuren. Dit zegt SSA voorzitter Udo...
Written on 21 mei 2019, 14.38
NPS parlementarier Marlon Budike maakt zich zorgen over het waterprobleem in Commewijne. De SWM is in het district bezig met het vernieuwen van buizen in gebieden waar er reeds water is. Budike ziet liever dat de SWM de investeringen had gepleegd in gebieden die helemaal geen water hebben.
Written on 21 mei 2019, 14.34
Parlementarier William Waidoe zei vanmorgen in het programma ABC Actueel dat hij nogsteeds lid is van de Pertjajah Luhur. Hij heeft geen enkel lidmaatschap van de NDP aanvaard.  
Written on 21 mei 2019, 14.31
Parlementariër Edward Belfort kreeg het gisteren flink aan de stok met DNA vice-voorzitter Melvin Bouva. Belfort nam de nieuwe LVV minister Rabin Parmessar onder vuur over zijn eerdere functies. Dat was buiten de orde, vond Bouva.
Written on 21 mei 2019, 14.25
De uitbetaling van AOV via de monikarta verloopt heel goed. In het begin hadden senioren burgers problemen met de nieuwe manier van betalen. In het Boven Suriname gebied wordt wel nog aan kasbetalingen gedaan. Dit zegt AOV-directeur Anushka Gopalrai. Het betalingssysteem van de monikarta is via de SPSB...


Online Guests

We hebben 64 gasten online

Poll

Nederlandse voetballers met Surinaamse roots zouden t.b.v. het Nationaal elftal van Suriname een dubbel paspoort moeten kunnen krijgen