image1
SLM Blikt terug op 55 jarig bestaan
woensdag 30 augustus 2017 14:11

slmDe Surinaamse Luchtvaart Maatschappij (SLM) stond vandaag stil bij haar 55jarig bestaan. In het Caraibisch gebied is de SLM de enige maatschappij die ondanks alle ups en downs stand heeft kunnen houden.

De dag werd aangevangen met een ochtendzegen geleid door verschillende geestelijke leiders. Hierna begon het offcieel gedeelte waarbij verschillende sprekers aan het woord kwamen die vertelden over het verleden en de toekomstplannen van het bedrijf.

Volgens SLM directeur Robby Lachmising staat het bedrijf voor grote uitdagingen zoals het uitbreiden van bestemmingen en het aanschaffen van nieuwe vliegtuigen.

Door de samenwerking van de SLM met TUI-Fly is de Surinam Airways op de kaart gerbracht zegt Anthony Delprado, voorzitter Vereniging Surinaamse Verkeersvliegers. Hij geeft verder aan dat de SLM eerder billaterale overeenkomsten moet tekenen in plaats van Open Sky, omdat die betere voordelen hebben voor Suriname.

 

ABC Nieuws

Written on 21 mei 2019, 14.46
Minister Rabin Parmessar van LVV heeft gisteren in het parlement gezegd dat de 6 Chinese vistrawlers, uiterlijk woensdag moeten vertrekken uit Suriname. De Surinaamse Seafood Associatie (SSA) juicht deze toezegging toe, maar hoopt dat het nu ook daadwerkelijk zal gebeuren. Dit zegt SSA voorzitter Udo...
Written on 21 mei 2019, 14.38
NPS parlementarier Marlon Budike maakt zich zorgen over het waterprobleem in Commewijne. De SWM is in het district bezig met het vernieuwen van buizen in gebieden waar er reeds water is. Budike ziet liever dat de SWM de investeringen had gepleegd in gebieden die helemaal geen water hebben.
Written on 21 mei 2019, 14.34
Parlementarier William Waidoe zei vanmorgen in het programma ABC Actueel dat hij nogsteeds lid is van de Pertjajah Luhur. Hij heeft geen enkel lidmaatschap van de NDP aanvaard.  
Written on 21 mei 2019, 14.31
Parlementariër Edward Belfort kreeg het gisteren flink aan de stok met DNA vice-voorzitter Melvin Bouva. Belfort nam de nieuwe LVV minister Rabin Parmessar onder vuur over zijn eerdere functies. Dat was buiten de orde, vond Bouva.
Written on 21 mei 2019, 14.25
De uitbetaling van AOV via de monikarta verloopt heel goed. In het begin hadden senioren burgers problemen met de nieuwe manier van betalen. In het Boven Suriname gebied wordt wel nog aan kasbetalingen gedaan. Dit zegt AOV-directeur Anushka Gopalrai. Het betalingssysteem van de monikarta is via de SPSB...


Online Guests

We hebben 74 gasten online

Poll

Nederlandse voetballers met Surinaamse roots zouden t.b.v. het Nationaal elftal van Suriname een dubbel paspoort moeten kunnen krijgen