image1
Partijloyaliteit boven landsbelang
donderdag 24 augustus 2017 14:49

ramautarsingDe Nationale Assamblee heeft deze week de begroting van 2017 en het Ontwikkelingsplan 2017-2021 aangenomen.

De Vereniging van Economisten in Suriname (VES) is blij dat er een begroting is, maar aan de andere kant zien zij dat meer als een formele handeling.

Onlangs heeft de VES een brandbrief gestuurd naar alle 51 DNA leden om de noodklok te luiden dat de verhoudingen van in-en uitgaven in het Ontwikkelingsplan niet in verhouding staan. Echter zijn er geen formele reacties geweest vanuit de DNA leden, omdat zij partijloyaliteit boven het landsbelang stellen.

Winston Ramautarsing, voorzitter van de VES, ziet niet veel terecht komen van dit Ontwikkelingsplan. Suriname zal voorlopig nog in de crisis blijven, omdat het uitgaven beleid niet veranderd is, zegt hij.

 

ABC Nieuws

Written on 21 mei 2019, 14.46
Minister Rabin Parmessar van LVV heeft gisteren in het parlement gezegd dat de 6 Chinese vistrawlers, uiterlijk woensdag moeten vertrekken uit Suriname. De Surinaamse Seafood Associatie (SSA) juicht deze toezegging toe, maar hoopt dat het nu ook daadwerkelijk zal gebeuren. Dit zegt SSA voorzitter Udo...
Written on 21 mei 2019, 14.38
NPS parlementarier Marlon Budike maakt zich zorgen over het waterprobleem in Commewijne. De SWM is in het district bezig met het vernieuwen van buizen in gebieden waar er reeds water is. Budike ziet liever dat de SWM de investeringen had gepleegd in gebieden die helemaal geen water hebben.
Written on 21 mei 2019, 14.34
Parlementarier William Waidoe zei vanmorgen in het programma ABC Actueel dat hij nogsteeds lid is van de Pertjajah Luhur. Hij heeft geen enkel lidmaatschap van de NDP aanvaard.  
Written on 21 mei 2019, 14.31
Parlementariër Edward Belfort kreeg het gisteren flink aan de stok met DNA vice-voorzitter Melvin Bouva. Belfort nam de nieuwe LVV minister Rabin Parmessar onder vuur over zijn eerdere functies. Dat was buiten de orde, vond Bouva.
Written on 21 mei 2019, 14.25
De uitbetaling van AOV via de monikarta verloopt heel goed. In het begin hadden senioren burgers problemen met de nieuwe manier van betalen. In het Boven Suriname gebied wordt wel nog aan kasbetalingen gedaan. Dit zegt AOV-directeur Anushka Gopalrai. Het betalingssysteem van de monikarta is via de SPSB...


Online Guests

We hebben 63 gasten online

Poll

Nederlandse voetballers met Surinaamse roots zouden t.b.v. het Nationaal elftal van Suriname een dubbel paspoort moeten kunnen krijgen