image1
Suriname en Guyana moeten kwestie Canawaima veerboot samen oplossen
vrijdag 06 januari 2017 14:34

canaDe kwestie Canawaima veerboot moet door Guyana en Suriname samen opgelost worden. De veerboot vervoert elke dag passagiers tussen beide landen. De beschuldigende vinger wijzen naar elkaar lost niets op.

Volgens Donald Sinclair de directeur van Toerisme in Guyana moeten beide landen hun verantwoordelijkheid nemen. Immers de veerverbinding is voor zowel Toerisme als Handel maar ook voor andere sectoren zeer belangrijk.

Guyana en Suriname hebben in 2016 stappen vooruit gemaakt wat betreft samenwerking op het gebied van Toerisme. De vooruitzichten zijn volgens de Guyanese Toerisme directeur goed.

 

ABC Nieuws

Written on 29 maart 2017, 14.37
De regering heeft in het afgelopen jaar de brandstofprijs gesubsidieerd. Dit is echter niet duurzaam voor de staatshuishouding, en de verhoging van de brandstofprijzen ingaande vandaag zijn nodig zegt minister Ferdinand Welzijn van Handel en Industrie.
Written on 29 maart 2017, 14.33
Het Surinaams volk is bereid in te leveren in deze crisistijd, maar er dient een aangepast beleid te zijn. Parlementariër Chandrikapersad Santokhi zegt dat de regering enkel werkt vanuit het standpunt hoe zoveel mogelijk geld bij de bevolking te halen.
Written on 29 maart 2017, 14.31
De Surinaamse Politie Bond buigt zich over mogelijkheden om op korte termijn wederom een vordering in te dienen tegen de korpschef en het ministerie van Justitie en Politie. De Bond is de mening toegedaan dat het hanteren van de Sporttest en in het bezit zijn van een geldig Surinaams rijbewijs als...
Written on 29 maart 2017, 14.27
Er is vanmorgen een conferentie gehouden over de financiële sector in Suriname. Saskia Walden van het Global Accounting & Finance Experts Network gaf in ABC Actueel meer informatie over de conferentie.
Written on 28 maart 2017, 14.37
Er is gisteren gestart met de werkzaamheden aan een luifel voor de vertrekhal van Johan Adolf Pengel luchthaven. Vijay Chotkhan, directeur van de NV Luchthavenbeheer, zegt dat de aanpassingen noodzakelijk zijn.


Online Guests

We hebben 62 gasten online

Poll

Nederlandse voetballers met Surinaamse roots zouden t.b.v. het Nationaal elftal van Suriname een dubbel paspoort moeten kunnen krijgen