image1
Expositie i.v.m. herdenking Decembermoorden tot nu toe succesvol
woensdag 07 december 2016 14:38

eddyIn verband met de 34ste herdenking van de #Decembermoorden op 7 en 8 december 1982 in Suriname, is er een tiendaagse expo geopend in De Hal. Het thema van de expositie is: ‘Luku Den Na Ini Den Ai’ en daarvoor zijn alle vijftien portretten van de slachtoffers op ooghoogte geplaatst.

De portretten zijn gemaakt door de kunstenaar Kenneth Beeker. De afbeeldingen zijn voorzien van korte levensbeschrijvingen.

Naast de nieuwsgierigheid van de bezoekers, spelen ook de emoties een belangrijke rol, zegt initiatiefnemer Eddie Wijngaarde.

 

ABC Nieuws

Written on 21 april 2017, 14.31
Er is afgelopen woensdag een gesprek geweest tussen de leiders van de protestacties en de korpsleiding naar aanleiding van het brute politie optreden de dag ervoor. Daarbij zijn zaken uitgesproken, en is afgesproken dat partijen met respect voor elkaars rechten en plichten dit soort calamiteiten gaan...
Written on 21 april 2017, 14.27
Gisteren werd besloten dat er op 11 mei een uitspraak zal komen tegen het hoger beroep aangetekend door het Openbaar Ministerie tegen de beslissing van de Krijgsraad om het 8 december strafproces voort te zetten.
Written on 21 april 2017, 14.26
Minister van binnenlandse zaken Faizel Mohamed Noersalim heeft de afgelopen zes maanden de verbeterpunten aan het Bureau voor Burgerzaken (CBB) vastgesteld. Het daarvoor aangestelde team heeft daarom intern enquêtes afgenomen en een klant tevredenheidonderzoek verricht. Aan de hand van zijn eigen...
Written on 21 april 2017, 14.22
Opleidingsinstituut UNASAT organiseert op 29 april voor de tweede keer een “Knowledge Night”. Bestuurslid Jonathan Geerlings gaf meer uitleg in ABC Actueel. Internationale trainer Ray Jong A Lock, die meewerkt aan dit evenement, ging in op wat deelnemers kunnen verwachten.
Written on 20 april 2017, 15.32
De politie is afgelopen dinsdag in de fout gegaan zegt parlementariër en ex-JusPol minister Edward Belfort. Hij is ook van mening dat de 4 gearresteerde mannen aangifte hadden moeten doen wegens mishandeling.Quote:


Online Guests

We hebben 119 gasten online

Poll

Nederlandse voetballers met Surinaamse roots zouden t.b.v. het Nationaal elftal van Suriname een dubbel paspoort moeten kunnen krijgen